Sunt parinte /

Activitatiile cuibului

breadcrumb-header

Evolutionary Parenting

Pret: 290 lei
Trainer: 5698Horubet Laurentiu
Numar maxim de participanti: 15

evolutionary parenting Laurentiu Horubet

Evolutionary Parenting este despre cadrul de dezvoltare umană pe care orice părinte are nevoie să-l știe, pentru a putea să participe activ la evoluția și împlinirea sa personală.

Un părinte care înțelege și își asumă propria evoluție, poate, cu-adevărat, să faciliteze evoluția și împlinirea propriilor copii.Evolutionary Parenting este despre cadrul de dezvoltare umană pe care orice părinte are nevoie să-l știe, pentru a putea să participe activ la evoluția și împlinirea sa personală. Un părinte care înțelege și își asumă propria evoluție, poate, cu-adevărat, să faciliteze evoluția și împlinirea propriilor copii.

Dacă ești vreun pic asemenea mie, probabil ai avut suficient de multe perioade în viața ta de părinte în care ai simțit că nu prea mai ai spațiu în viața ta și pentru tine, că a apărut o falie între tine și soț/soție/partener/partenera de viață și nu știi exact de unde, că toată energia ta și toate resursele tale se îndreaptă către copil/copii și, cumva, pe lista ta de priorități nimic sau foarte puțin e despre tine.

Eu sunt Laurențiu Horubeț și te invit la un workshop în care vei avea ocazia să înțelegi în profunzime:

 • stadiile de dezvoltare psihologică (unele obligatorii, altele nu) și cu ce deprinderi, conștiente și inconștiente, ai rămas din fiecare.
 • nevoile principale asociate fiecărui stadiu psihologic și cum se transformă ele în deficiențe dacă nu ți le satisfaci. Desigur, aceste deficiențe sunt transferate la copii, de cele mai multe ori.
 • ce e în spațiul dintre cine ești și cine vrei vrei să fii, ca părinte
 • să-ți clarifici principiile tale de părinte, ce credințe și comportamente sunt în spatele lor și ce poți face să le trăiești cu integritate
 • să te simți inspirată să participi activ la evoluția ta personală, pentru a putea facilita, cu adevărat, evoluția copilului tău

Dacă rezonezi cu rândurile de mai sus, mă bucur tare mult să-ți spun că te poți readuce pe lista de priorități, să recapeți magia de a fi părinte și să simți că evoluezi alături de copilul/copii tăi. Doar dacă noi simțim că suntem fericiți și împliniți, putem să ne ajutăm copiii să trăiască o viață de fericire și împlinire.

Durata curs: 3 ore în prima zi (6 octombrie 2017, 18:00 – 21:00) şi 6 ore a doua zi (7 octombrie, 9:30 – 17:30)

Program:

6 octombrie 2017: 18:00 – 21:00

7 octombrie 2017: 09.30 – 11.00 – sesiune: 11.00 – 11.15 – pauza cafea 11.15 – 12.45 – sesiune: 12.45 – 14.00 – pauza masa; 14.00 – 15.30 – sesiune; 15.30 – 15.45 – pauza cafea; 15.45 – 17.30 – sesiune

Inscrierea se face prin completarea formularului. Rezevarea este validă odată cu efectuarea plăţii.

Am nimerit la Evolutionary Parenting din noroc pur (o prietena a castigat o invitatie pentru 2 persoane) si ma bucur enorm ca am avut deschiderea de a participa la acest curs, deoarece altfel nu as fi avut cum sa am parte de o experienta de-a dreptul revelatoare pentru mine. Cu ajutorul lui Laurentiu am pornit intr-o calatorie de explorare si cunoastere de sine, o calatorie de (re)descoperire a propriilor valori si a semnificatiei lor pentru mine, o calatorie spre implinirea mea ca om si spre trairea unei vieti pline de sens. Acest curs a fost, in primul rand, despre mine si abia apoi despre mine in raport cu copilul meu. A fost, de fapt, despre tot si toate si tocmai de aceea mi s-a parut a fi cel mai complet si cel mai aplicativ curs la care am participat vreodata. Il recomand cu toata caldura si cu tot altruismul de care sunt in stare si ii multumesc din suflet lui Laurentiu pentru cadoul plin de semnificatie ce ni l-a facut!

Corina Cretu

Copilul - intre nevoi si dorinte

Pret: 120 lei
Trainer: 5640Monica Reu
Numar maxim de participanti:

copilul intre nevoi si dorinte

Intepenit in fata raftului de magazin, copilul vrea jucaria. Si o vrea acum! Si orice incercare a ta de argumentare a faptului ca nu esti dispus sa o cumperi se soldeaza cu o reactie vocala din partea lui. Ce faci? O cumperi ca sa nu declansezi „o scena”? Il iei cu forta din fata raftului? Mai exista si alta optiune? Oare fericirea lui chiar depinde de jucaria cu pricina? Daca o cumperi, inseamna ca il rasfeti? Daca nu o cumperi, nu cumva il frustrezi? Se poate termina cu bine o astfel de situatie? Cum?

Toti parintii pe care ii cunosc vor sa inteleaga si sa contribuie benefic la implinirea nevoilor copiilor lor. O intrebare care ii pune insa adesea in incurcatura este Care este diferenta dintre nevoile reale ale copilului meu si dorintele lui?

Este subiectul pe care il vom explora in profunzime impreuna in acest atelier de trei ore. Vei vedea cum abilitatea ta de a face in orice situatie diferenta intre ce are cu adevarat nevoie copilul tau si preferintele sau dorintele lui de moment te poate ajuta sa actionezi mult mai constient, in beneficiul lui pe termen lung si in beneficiul relatiei dintre voi.

Vei invata sa vezi nevoile valoroase ascunse in spatele oricarei dorinte, dar si sa te eliberezi de gandul ca, pentru a avea un copil fericit si echilibrat, trebuie sa faci in permanenta ce vrea el sau sa ii cumperi tot ce iti cere, oricand iti cere. De asemenea, vei putea vedea si recunoaste frumusetea oricarei dorinte si comunica eficient si conectat la tine si la copilul tau.

Durata curs: 3 ore

Pretul/persoana este de 120 lei. Cuplurile beneficiaza de reducere de 40 de lei, tariful pentru cuplu fiind de doar 200 lei.

Inscrierea se face prin completarea formularului. Rezevarea este valida odata cu efectuarea platii.

Parteneri in parenting - de la cuplu, la mama si tata

Pret: 120 lei
Trainer: 5635Monica Reu
Numar maxim de participanti:

parteneri in parenting

Toti parintii parcurg un drum… un drum de la a fi ”doar noi doi” la ”noi si copiii”. Si pe parcursul acestei calatorii, ni se intampla uneori sa ne pierdem pe noi insine sau sa pierdem din vedere relatia cu partenerul de viata. Este posibil sa descoperim ca avem moduri foarte diferite de abordare a copiilor, ceea ce duce uneori la conflicte. Este posibil sa nu ne mai simtim conectati cu celalalt.

Este insa extrem de important pentru fericirea copiilor nostri si pentru calitatea vietii noastre impreuna sa gasim disponibilitatea de a ne asculta unul pe celalalt, de a ne sprijini reciproc si de a crea un adevarat parteneriat in parenting.

In acest atelier, Monica Reu va impartasi perspectiva Comunicarii Nonviolente asupra vietii de cuplu, precum si strategii si practici care pot contribuit in mod semnificativ la imbunatatirea relatiei cu partenerul de viata, onorandu-i atat rolul in cuplu, cat si rolul de parinte.

Durata curs: 3 ore

Pretul/persoana este de 120 lei. Cuplurile beneficiaza de reducere de 40 de lei, tariful pentru cuplu fiind de doar 200 lei.

Inscrierea se face prin completarea formularuluiRezevarea este valida odata cu efectuarea platii.

Formare educator prenatal Lamaze

Pret: 500 euro
Trainer: 4093Nora Niculescu
Numar maxim de participanti:

curs de formare educator prenatal Lamaze Cluj

CE FACE UN EDUCATOR PRENATAL LAMAZE?

Educatorul prenatal Lamaze are rolul de a-i reda femeii insarcinate increderea in propriul corp si in capacitatea innascuta de a da nastere si ii sustine pe viitorii parinti astfel incat acestia sa poata lua decizii informate in legatura cu sarcina, nastere si ingrijirea nou-nascutului.

Mesajul organizației Lamaze Internațional pentru viitorii părinți este sintetizat in cele 6 practici de nastere sanatoasa:

 1. Lasati pe cat posibil travaliul sa porneasca de la sine
 2. Miscati-va, plimbati-va si schimbati-va pozitia pe timpul travaliului
 3. Aduceti-va alaturi de tine pe cineva drag, o prietena sau o doula pentru sprijin continuu
 4. Evitati interventiile care nu sunt medical necesare
 5. Evitati nasterea din pozitia intinsa pe spate si urmariti semnale corpului atunci cand apare nevoia de a impinge
 6. Mama si copilul e recomandat sa ramana impreuna – acest lucru este benefic atat pentru mama si bebe, cat si pentru alaptare

Pot deveni educatori Lamaze doulele, asistentele medicale, moasele, maseurii, fizioterapeutii si oricine doreste sa educe femeile si familiile lor in legatura cu importanta practicilor de nastere sanatoase.

CUM DEVII SI TU EDUCATOR PRENATAL LAMAZE?

Daca simti ca vrei si poti sa-ti aduci contributia in formarea si informarea viitorilor parinti despre experienta sarcinii si a nasterii, iata ce ai de facut:

Etape obligatorii:

 1. Urmezi cursul de formare de la Cuibul Berzelor
 2. Sustii examenul de certificare prin Lamaze International – in termen de maxim 3 ani de la finalizarea cursului de formare

Etapa optionala:

 1. Iti procuri si studiezi – inainte de curs – bibliografia de specialitate recomandata, care te va ajuta sa intelegi si sa asimilezi informatiile oferite in timpul cursului: Lamaze Learning GuideThe Official Lamaze Guide, Pregnancy, Childbirth and the Newborn
IN CE CONSTA SI CAT COSTA CURSUL DE FORMARE?  

In cele 4 zile ale cursului care te pregateste in vederea certificarii ca educator prenatal Lamaze:

 • inveti cum sa-ti alcatuiesti propriul suport de curs, pornind de la informatiile din bibliografia recomandata
 • iti imbunatatesti abilitatile de comunicare cu viitorii parinti astfel incat sa ii cointeresezi atat intelectual, cat si afectiv
 • exersezi impartialitatea in prezentarea diverselor scenarii generate de diverse situatii dificile ce pot aparea in cursul sarcinii sau al nasterii
 • iti antrenezi obiectivitatea in detalierea tuturor variantelor de nastere, astfel incat cuplurile pe care le indrumi sa fie informate corect despre plusuri si minusuri posibile
 • inveti cum sa inciti la interactivitate si cum s-o transformi in capitalul tau de imagine ca profesionist

Cursul de formare presupune o investitie de 500 euro, care se poate achita integral sau in transe: avans de 200 euro, urmat de transe in valoare de minim 100 euro/ plata, astfel incat intreaga suma sa fie achitata cu cel putin 3 zile inainte de inceperea cursului. In cazul in care iti anunti neparticiparea cu cel putin 30 de zile inainte de inceperea cursului, avansul poate fi folosit pentru a participa la acest curs oricand in urmatorii 3 ani.

 

CINE ACORDA CERTIFICAREA CA EDUCATOR PRENATAL LAMAZE SI CAT COSTA?

Certificarea se obtine in urma examinarii de catre singura institutie internationala abilitata in acest sens. Lamaze International este o organizatie non-profit fondata in 1960 in SUA, compusa din parinti, educatori prenatali, personal medical si diversi profesionisti din domeniul ingrijirii sanatatii a caror misiune este sa promoveze principiile stiintifice, sigure si sanatoase ale sarcinii, nasterii si ingrijirii nou-nascutului.

Costul pentru sustinerea examenului este de 350 dolari si include taxa de membru pentru o perioada de 3 ani.

 CINE SUSTINE CURSUL DE FORMARE?

Nora Niculescu a pregatit peste 1000 de cupluri pentru prima intalnire cu bebelusul lor in cei peste 7 ani de cand este educator prenatal Lamaze si a format inca doi educatori care sa o completeze in echipa din Cuibul Berzelor. Ca trainer al Mum’s the Word, poate acum sa formeze si alti educatori, in vederea acreditarii lor de catre Lamaze International.

Experienta practica i-a intarit convingerea ca fiecare familie are asteptari diferite de la un asemenea curs. Ceea ce o face un educator Lamaze atat de apreciat este faptul ca stie sa ofere fiecarui cuplu informatiile intr-o forma usor asimilabila si pliata pe nevoile particulare. Interactivitatea si dinamismul cursurilor pe care le tine ii pregatesc pe viitorii parinti pentru momentul nasterii si al primei intalniri cu bebe si ii tine aproape de comunitatea Cuibului Berzelor mult dupa acest moment extraordinar.

Nora crede in roadele invatarii continue – iar bursa de educator Lamaze castigata recent ii va da ocazia sa se puna la curent cu noutatile, participand la conferinta din octombrie 2016, din SUA. Vrea sa impartaseasca din experienta ei cu toti aceia care vor sa insoteasca parintii in calatoria extraordinara spre completarea familiei – si abia asteapta sa te cunoasca si pe tine!

URMATORUL CURS DE FORMARE DE EDUCATORI PRENATALI LAMAZE VA AVEA LOC LA CLUJ-NAPOCA, IN PERIOADA 28 SEPTEMBRIE – 1 OCTOMBRIE!

Salutare Nora draga,

Nici nu stiu de unde sa incep sa scriu/descriu cat de minunat a fost la cursul de educator Lamaze. Poate si asta e un motiv pentru care am tot amanat sa-ti scriu, tot timpul am impresia ca am terminat cursul ieri.

Despre tine ca educator, pot spune cu mana pe inima ca nici nu am simtit ca am fost prima grupa de invatacei. Informatia foarte bine structurata, cu trimiteri clare de unde putem afla mai multe. Suportul de curs foarte friendly, chiar daca dupa ce te apuci de citit iti dai seama cat de multe ai de invatat, modul cum l-ai structurat il face mult mai accesibil.

Am invatat cum sa triez sa povestesc trairile personale si cum sa ma transform intr-un copil in discutia cu altii, sa accept ca sentimentele mele fata de unele aspecte din viata de zi cu zi sunt doar ale mele si nu trebuie sa influenteze pe nimeni, fiecare e diferit si trebuie sa treaca prin propriul filtru informatia (cu ” de regoare, ca am preluat de la tine „prin propriul filtru” ?)

Ca persoana, esti minunata si ii multumesc Cerului ca te-am cunoscut, as sta cu tine zilnic la povesti (hai la 2 zile ca sa nu fiu prea stresanta ?) Esti magica!

Iti multumesc din suflet ca am avut onoarea, nu e prea mult cand spun asta, sa particip la cursul de educator tinut de tine si mai ales sa te am pe tine ca indrumator!

 

Ce imi pare rau, e ca nu am facut o poza cand am terminat cursul.

 

Te imbratisez cu drag! ???

Mihaela Z

Fricile copilariei si cum ii ajutam pe copii sa le infrunte

Pret: 110 lei
Trainer: 4009Alexandra Ilies
Numar maxim de participanti:

fricile copilariei

Singurul pericol adevarat legat de spaimele copilului tau apare atunci cand incerci sa le ignori. Ori sa le discreditezi, facandu-l sa-si piarda increderea si in tine.

Evident ca nu sunt monstri sub pat – doar te-ai asigurat de asta cand ai facut ultima curatenie. Cu siguranta ca la robinet curge tot apa potabila, nu acidul sulfuric care ar justifica urletele ingrozite ale puiului tau ce acompaniaza, mai nou, clatitul samponului de pe cap. Toate fricile sunt doar in imaginatia lui. Si asta e suficient pentru a le face foarte reale pentru copilul tau!

Educatorul parental Alexandra Dana Ilies linisteste parintii de copii cuprinsi de frici, vorbind despre motivatiile foarte solide care stau in spatele temerilor lor aparent nejustificate.

Inscrierea se face prin completarea formularului. Rezevarea este validă odată cu efectuarea plăţii.

Crizele de furie ale copiilor

Pret: 150 lei
Trainer: 3982Alexandra Ilies
Numar maxim de participanti:

crizele de furie ale copiilor

Esti expert in a recunoaste crizele de furie si tantrumurile in toata splendoarea lor: ingerasul mult iubit incepe sa urle din toti rarunchii, sa planga cu lacrimi de crocodil si sa execute un breakdance improvizat pe podeaua supermarketului. Ca sa nu-ti mai vina sa intorci spatele si sa pleci fluierand – ca si cum creatura dezlantuita n-ar fi copilul tau – ai nevoie de consiliere profesionista in a le preintampina si a le aplana.

Alexandra Ilies te invita sa vii la workshop cu toata furia si frustrarea pe care ti le creeaza manifestarile greu de dus ale puiului tai si sa pleci acasa stapan pe cateva informatii si abordari care te vor face expert in a scapa cu bine din furtunile emotionale:

 • De ce fac copiii crize?
 • Cate tipuri de crize exista?
 • Cum si in ce masura le putem preveni?
 • Ce-i de facut cand copiii refuza ce le propunem si nu colaboreaza?
 • De ce simtim ca ne explodeaza capul cand copiii urla si se razvratesc? De ce ne e rusine cu ei?
 • Este ceva ce fac acum si mi-ar putea strica relatia cu copilul atat de tare incat sa nu ma mai descurc atunci cand va fi adolescent?

Daca politica pasilor marunti si rabdatori propusa de Alexandra Ilies nu te convinge suficient, sa stii ca ea sustine si varianta ‘cui pe cui se scoate’ si zice ca, uneori, daca stii sa urli amuzant mai tare decat copilul tau, poti preschimba ploaia de strigate intr-o furtuna de rasete. Asa-i ca iti vine sa incerci?

Durata curs: 3 ore.

Inscrierea se face prin completarea formularului. Rezevarea este valida odata cu efectuarea platii.

Priveste-te prin ochii copilului tau

Pret: 150 lei
Trainer: 3958Alexandra Ilies
Numar maxim de participanti: 16

priveste-te prin ochii copilului tau

Singurul punct de vedere pe care il imparti cu copilul tau e ca repeti zilnic aceleasi cateva chestii de parca esti o moara stricata. In afara acestui nepromitator consens, parerile voastre se despart, iar asta va pune intr-o opozitie care va consuma si pe unii, si pe altii.

Tu zici, tu auzi. Vrei sa plecati din parc, el vrea sa se mai dea o tura pe toate toboganele. Tu refuzi sa-i cumperi ciocolata, el insista sa i-o iei pana la capatul rabdarii tale. Iar cand rabdarea se termina, parca ti se termina si optiunile. Cedezi – ca sa eviti criza de furie sau plansul lui, pentru ca nu le faci fata. Ori te impui, autoritar – pentru ca nu mai esti dispus la negocieri care sa tina seama si de parerea lui. Surpriza suprema – reactia partenerului tau la toata distractia. Oare copilul tau chiar nu vede cat va e de greu?!?…

Vede foarte bine! Dar are o cu totul alta perspectiva. Privindu-te prin ochii copilului tau vei intelege de ce ti-e atat de greu sa impui limitele si sa le respectati cu totii. Servindu-ti chiar tie tonul, atitudinea si cuvintele cu care-l servesti de obicei, vei afla de ce tratamentul acesta nu functioneaza. Si vei invata cum sa reformulezi cerintele problemei pentru a-i gasi rezolvarea impreuna cu copilul tau.

Vino la atelierul practic cu toate situatiile de criza din relatia cu cel mic si cu totala disponibilitate de a te privi prin ochii lui. Prin exercitiul de schimb de rol coordonat de Alexandra Ilies poti sa inveti in timp real cum sa te modelezi ca parinte. Vei pleca de la workshop cu lectia invatata: care este cel mai bun mod de-ai aborda pe copii cand vine vorba de limite si cum sa faci astfel incat sa treci peste cele mai problematice situatii.

Iar daca abordarile voastre diferite ajung la acelasi rezultat lamentabil in aplicarea limitelor, e cel mai bine e sa vii impreuna cu partenerul tau. Veti avea o perspectiva comuna care va va fi de mare ajutor acasa, cu puiul vostru!

Durata curs: 3 ore

Inscrierea se face prin completarea formularului. Rezevarea este valida odata cu efectuarea platii.

Rivalitatea intre frati

Pret: 150 lei
Trainer: 3884Alexandra Ilies
Numar maxim de participanti:

rivalitate

Care e treaba cu fratii?

Ati avut o minunatie de puiut si vi l-ati dorit pe cel de-al doilea, ca sa fiti familia completa, sa aiba fiecare un prieten pe viata si sa se bucure impreuna de copilarie!

Atat ca uneori socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ… In loc sa fie cei mai buni prieteni si sa-si manifeste dragostea unul fata de celalat prin viu grai si impartind tot ce le daruiti cu drag, in loc sa se joace impreuna si sa chiuie de bucurie, uneori chiue de suparare – ca fratele mai mic s-a apropiat de jucaria lor, ca fratele mai mare nu vrea sa imparta, ca mama sta mai mult cu unul dintre ei, ca tati nu e doi ci doar unul si nu se poate clona…

Comportamentele fratilor prin care se manifesta rivalitatea variaza pe o paleta foarte larga…

Ceea ce e bine sa stim este ca rivalitatea dintre frati este un lucru firesc – e pur si simplu greu sa imparti persoana cea mai iubita cu altcineva!

Vestea buna e ca desi exista, ca si in orice relatie asupra careia avem influenta, noi putem pune gaz pe foc sau putem sa ne ajutam copiii sa construiasca o relatie solida, pe viata.

Asta nu inseamna nici pe departe ca ei nu se vor mai carai niciodata, insa cu siguranta vor avea radacini puternice, care se impletesc si ii vor ajuta sa-si fie alaturi pentru tot restul zilelor.

Rivalitatea dintre frati – probleme si solutii:

“Lasa-i sa-si rezolve problemele singur” sau “fa tu legea: cand este randul fiecaruia” sunt sintagme des regasite in sfaturile pentru parinti, cand vine vorba de moderarea relatiei intre frati. E adevarat ca daca faci tu dreptatea va fi mai usor? E adevarat ca daca-i lasi sa se descurce singuri vor gasi cele mai bune solutii de negociere?

La workshopul “Rivalitatea dintre frati – probleme si solutii” afli:

 • care sunt comportamentele la care sa te astepti, ce, cand si ce fel de conflicte e probabil sa aiba?
 • cum sa “te imparti” astfel incat sa fie ambii multumiti
 • este adevarat ca trebuie sa-i dai fiecaruia egal, sau cum altfel sa-i impaci?
 • cum ii ajuti sa negocieze conflictele dintre ei astfel incat sa nu devii iar si iar arbitru?
 • jocuri in familie care consolideaza relatia dintre frati
 • raspunsul la orice intrebare ai pregatit de acasa!

Durata curs: 3 ore

Inscrierea se face prin completarea formularului. Rezevarea este valida odata cu efectuarea platii.

Pregatirea familiei pentru un nou membru

Pret: 110 lei
Trainer: 3878Alexandra Ilies
Numar maxim de participanti:

pregatirea familiei pentru un nou membru

Spaima numarul 1 a oricari parinte devotat – oare voi putea sa-mi iubesc al doilea copil la fel de mult ca si pe primul? – tine doar pana in clipa primei intalniri cu noul pui. Si-atunci se transforma plenar in ceea ce este de fapt de la bun inceput: o dovada de mare iubire. Un al doilea bebe nu face ca dragostea sa se imparta, ci o inmulteste. Garantat!

Lucrurile stau putin diferit in cazul primului copil – cazurile de dragoste la prima vedere intre frati sunt rare spre inexistente. Iar faptul ca primul pui resimte din plin pierderea atentiei, a timpului, si, aparent, si a dragostei parintesti nu e de mare ajutor. Ce puteti face este sa il pregatiti din timp cu ideea extinderii familiei, pentru ca inima lui sa creasca odata cu cea noua, din burtica. Si, mai ales, sa fiti pregatiti sa ii fiti alaturi cu iubire nesfarsita in momentele in care el n-o va manifesta deloc.

Prin workshopul pe care vi-l propun puteti afla strategii de comunicare, de facilitare a unor comportamente adecvate si de gestionare emotionala care sa faca viata in 4 (din ce in ce) mai frumoasa.

Daca stiti deja de la primul copil aproape totul despre privarea de somn, colici si eruptii dentare, acum e momentul sa invatati prin si pentru el cum sa traiti cu o inima suficient de mare ca sa-i cuprinda pe amandoi!

Durata curs: 3 ore

Inscrierea se face prin completarea formularului. Rezevarea este valida odata cu efectuarea platii.

Moderarea interactiunii intre copii

Pret: 200 lei
Trainer: 3829Alexandra Ilies
Numar maxim de participanti:

moderarea interactiunii intre copii

Pe masura ce puiutii cresc si petrec tot mai mult timp intre alti copii, trebuie sa invatam cum sa mediem conflicte de la jucarii, neintelegeri din cauza diferentelor de varsta, frustrari datorate temperamentelor si tot felul de alte situatii care ne pun serios la incercare. Ca sa ii ajutam pe copii sa se descurce in lume, e nevoie sa ii sustinem si in dezvoltarea abilitatilor sociale.

Alexandra Ilies va asteapta la Cuib, pentru o intalnire in cadrul careia sa absorbiti partea teoretica a artei diplomatiei. E atat de convingatoare in ce spune si are atatea argumente, ca veti pleca acasa dand aprobator din cap.  Tot in aceeasi saptamana  va invita sa veniti impreuna cu copiii si e gata sa salveze situatia cand, la proba practica, va vine sa va puneti mainile in cap 🙂

Durata curs: 2 sedinte a cate 2 ore

Inscrierea se face prin completarea formularului. Rezevarea este valida odata cu efectuarea platii.

Cum ne pregatim pentru cresa/gradinita

Pret: 110 lei
Trainer: 3828Alexandra Ilies
Numar maxim de participanti:

Daca nu te pregatesti, e foarte posibil ca in prima voastra zi de gradinita tu si puiul tau sa plangeti, fiecare de o alta parte a usii. Ce-i de facut ca sa n-o tineti tot asa pana in prima zi de scoala?

Vino la atelierul practic sustinut de Alexandra Dana Ilies la Cuibul Berzelor si ia-ti notite despre:

 • Cum il pregatim pe cel mic pentru schimbarile care vin odata cu reintoarcerea parintilor la serviciu – ce ii povestim despre si cum il obisnuim cu absenta, cum exersam revenirea la intervale tot mai mari de timp, ce repere de timp legate de durata absentei stabilim cu cel mic astfel incat sa le poata înțelege.
 • Adevarul stiintific despre cum se face adaptarea si transferul de atasament.
 • Care sunt cele mai potrivite metode de despartire zilnica
 • Ce schimbari de comportament pot interveni din partea micutului.
 • Cum ne pregatim noi, ca adulti, pentru aceasta noua etapa din viata familiei, pentru a fi de nadejde si la munca, dar si acasa.

Nu-i suficient sa alegi cresa sau gradinita ideala pentru tine – trebuie sa-ti ajuti puiul sa o simta ca pe o a doua casa! Haide sa afli cum poti face asta!

Durata curs: 2 ore si 30 minute

Curs pentru bunici de clasa intai

Pret: 150 lei
Trainer: 89Maria/Ana /Alexandra
Numar maxim de participanti: 10

curs pentru bunici

Cand eram mici, ne priveam parintii ca pe niste super-eroi. Pentru ca au reusit sa ne creasca asa cum au putut mai bine, lucrand tura inversa in conditii de munca solicitante, spaland rufe de mana si stand la cozi infernale pentru ratia lunara de oua pe cartela. De parca toate astea n-ar fi fost de-ajuns, au trait intr-un regim in care curiozitatea innascuta, compasiunea, spiritul micilor comunitati si accesul la informatie erau reprimate. Ne-au crescut oameni mari si integri – asta da super-putere! Iar acum vrei sa-i rasplatim cu un curs pentru bunici!

Odata ajunsi bunici, ii vedem mici, coplesiti de abundenta de informatie si speriati de principii de viata care par sa le nege si cele mai mici victorii. Haideti sa-i ajutam sa redevina eroii nostri si ai copiilor nostri!

Pentru ca au nevoie de interactiune directa cu figuri de autoritate pentru a putea crede, ii invitam pe bunici sa descifreze editia actualizata a abecedarului in alaptare, ingrijirea copilului si parenting. Vor avea parte de prezentari argumentate stiintific despre:

Alaptare – care sunt principiile fiziologice ale formarii laptelui matern si care sunt avantajele de ordin nutritiv, medical si psihologic ale alaptarii la cerere a copilului, din secunda nasterii sale pana cel putin la 2 ani

Ingrijirea copilului: care este evolutia fireasca a organismului celui mic, de la nou-nascut la copil, si care este raspunsul cel mai sanatos pentru nevoile sale reale de temperatura, igiena, cunoastere si autocontrol al corpului, alimentatie

Parenting: de unde vin si care sunt nevoile de atasament, de securitate si de dragoste ale celui mic, care sunt limitele anatomice ale creierului copilului la diverse varste si, implicit – ale puterii sale de autocontrol a emotiilor – si ce-i de facut pentru a-i incuraja inca din prima clipa increderea in sine.

Vor vorbi despre aceste subiecte Maria Mermezan – consultant in alaptare, Ana Stefanescu – medic pediatru si Alexandra Ilies – educator parental. Vor pune in acest curs pentru bunici toata compasiunea dobandita din experientele propriilor familii si din experienta educareii multor altora.

Parintii vostri au vocatie de bunici. Inscrieti-i la curs pentru a si-o perfectiona!

 

Tocmai ce a plecat buni de cateva zile de la noi. Si ne-am inteles de minune, am simtit o schimbare in bine la mama, nicio vorba despre bai dese la bebe, sugestii despre alimentatia solida sau rarit alaptat. In plus, m-a sprijin in tot ce inseamna bed sharing si 100% atentie indreptata inspre copil mereu, nu doar cand e miorlait sau plange! A adormit-o pe A. in Boba, nu m-a stresat cu metode vechi de a rezolva posibila constipatie la bebe diversificat etc. De vreo doua ori chiar ea mi-a amintit de cursul la care a participat si de sfaturile de acolo 😉

Doua mici scapari despre imbracatul copiilor, insa se iarta, deoarece cred ca asta se „vindeca” cel mai greu 😉

Multumesc Nora de oportunitate de a o trimite la curs si le multumesc si pe aceasta cale le multumesc si doamnelor care s-au implicat in sustinerea cursului pentru bunici. Sper sa am si eu sansa sa particip la un seminar al doamnei Ilies, cred ca am multe de invatat … In toata calatoria asta plina de provocari si hopuri!!

O primavara frumoasa si numai bine,

Ana

Ana S

Curs Cercul Sigurantei

Pret: 400 lei
Trainer: 86Alexandra Ilies
Numar maxim de participanti:

cercul sigurantei cluj

Nu-i nevoie sa fii vreun specialist ca sa-ti fie limpede ca parintele este centrul universului pentru cel mic. La Cercul Sigurantei ti se explica resorturile psihologice care ii fac pe copii sa graviteze in jurul nostru, pe un traseu complet, care merge de la nevoia de explorare independenta, la cea de sprijin afectiv neconditionat. Vino sa inveti despre cum se creeaza si se intretine un atasament securizant sanatos si despre cum sa lucrezi cu tine pentru a fi pentru copilul tau parintele pe care chiar tu ai fi vrut sa-l ai!

Vom discuta despre independenta: cand sunt lasati in ritmul lor, copiii isi castiga independenta. Pas cu pas. De la privirea aruncata de nou-nascut spre cealalta parte a incaperii la imbracatul de unul singur al puiului trecut bine de 1 an. E un lung sir de batalii pe care trebuie sa le poarte prin forte proprii, dar bazandu-se pe tine ca le tii spatele ori de cate ori au nevoie de ajutor. E greu si delicat sa gasesti echilibrul intre instinctul tau de parinte protector si nevoia lor ancestrala de a-si testa fortele si de a-si gasi increderea in sine.

Si vom povesti despre nevoia de afectiune: cand ii sperie viata, copiii cauta protectia in bratele si inima parintilor. Uneori, in cele mai solicitante moduri – cu plans indelung, cu indecizii obositoare, cu decibeli care rascolesc cele mai neiubitoare porniri. E nevoie de un adevarat exercitiu de vointa sa raspunzi cu dragoste acestui asurzitor strigat de ajutor, sa-l intelegi in profunzime si sa-i satisfaci nevoia de siguranta.

Ceea ce e cu adevarat uimitor e ca la Cercul Sigurantei gasesti ce anume din inertia educatiei pe care ai primit-o in copilarie te face sa depui eforturi uriase ca sa-ti lasi copilul sa-si traiasca experientele sau sa ii raspunzi dragoste atunci cand pare pus pe razmerite. E un curs care intai deformeaza comportamentele pe care le crezi instinctive, iar apoi formeaza altele, informate. E singura cale prin care poti deveni modelul de om armonios pe care vrei sa il urmeze copilul tau!

Durata curs: 2 ore / sedinta, 7 sedinte saptamanale.

Inscrierea se face prin completarea formularului. Rezevarea este validă odată cu efectuarea plăţii.

Despre ruperea și repararea relațiilor sau ce facem atunci când costumul de super-parinte e la spălat

Când îți propui în mod conștient să te perfecționezi în a fi un părinte cât mai bun, primul care e dezamăgit și demoralizat când nu-ti iese ești tu însuți. Și e firesc să fie așa, pentru ca, atunci când ratezi standardul autoimpus, cazi de la înălțimea unei ștachete fixate la mare înălțime. O lecție importanta învățată la Cercul Siguranței de la Cuibul Berzelor al Norei Niculescu e ca ruperea și repararea relațiilor cu propriul copil sunt exemple de viață autentică, mai valoroase decât un comportament consecvent regulamentar, dar neautentic pe alocuri.

Da, uneori nu te poți controla și tipi. Da, se-ntampla să fii dur, să n-ai răbdare, să te saturi până peste cap de fugărit copilul pentru pus scutecul. Da, uneori răbufnești în toată puterea exasperării si-a reflexului de autoapărare față de imensul consumator de energie care poate fi propriul tău copil, pe care îl iubești mai presus decât propria-ti viață tot timpul, cu excepția acelei secunde. Da, mâna poate fi dura, vorba poate fi grea, tăcerea poate lovi. Pur și simplu o sfeclești. Super-eroul plin de empatie, rabdare, respect si comunicare non-violenta ramane brusc in fundul gol. Ce-i de făcut?

Primul pas e să accepți și să înțelegi ca trebuie sa-ti acorzi întâi ție primul ajutor. Sa-ti dai timp și distanță pentru a prinde iar putere și discernământ de adult. Apoi, doftoricești durerea copilului tău. Onest până în pânzele albe, recunoscandu-ti în fata lui căderea, explicandu-i de ce coarda s-a rupt si-a pleznit. Vindecarea vine nu din încercarea de a-l face pe cel mic să uite greseala ta, ci din încrederea pe care i-o acorzi atunci când îl ajuți să învețe ceva din ea.

Azi am înțeles ca e nevoie de multă putere pentru a te ierta ca părinte și pentru a putea trece împreună cu copilul tău prin lecția vindecării. Dacă ai forta de a-i oferi și genul acesta de lecții, nu mai ai nevoie de nici un costum de super-erou.

Mulțumesc Alexandra Dana Ilies pentru încă o revelație generatoare de energie bună pentru momente grele!

Dana Ganja

Curs de Parenting prin iubire, cu Alexandra Ilies

Pret: 400 lei
Trainer: 85Alexandra Ilies
Numar maxim de participanti:

parenting

Dragostea parinteasca nu justifica orice –  poate stii deja din propria copilarie. Daca iti iubesti copilul suficient de mult si daca vrei sa-i oferi mai mult decat educatia dictata de instinct, vino sa inveti despre cum sa devii un adult cu adevarat in stare sa creasca oameni mari.

La cursul de Parenting prin iubire afli cum poti sa dai mereu dovada de empatie si cum sa ramai conectat la trairile copilului tau. Chiar si atunci cand simti ca esti impins mult dincolo de propriile-ti limite de rabdare si intelegere. Haide sa descoperi care sunt motivatiile care modeleaza comportamentul tau si al celui mic si cum poti sa le influentezi pozitiv pe amandoua. Intareste-ti dragostea cu informare – este o investitie in educatia a cel putin doua generatii de dupa tine!

Iata despre ce discutam si ce exersam in atelierele practice de la Parenting prin iubire:

 1. Cum functioneaza creierul unui copil, spre deosebire de cel adult – vei fi usurat sa afli ca iesirile de comportament ale copilului tau sunt motivate fiziologic, de nivelul de dezvoltare a creierului sau. Cum puiul e in crestere, maturizarea aduce vesti bune! Sta in puterea ta sa alegi cea mai buna metoda de a incuraja comunicarea reala cu copilul tau!
 2. Ce sunt emotiile si ce ne facem cu ele, de la mic la mare – vei vedea cat de important este sa iti asisti copilul in identificarea emotiilor, in trairea lor deplina si in numirea lor. Vocabularul generos in descrierea sentimentelor si puterea de a le verbaliza sunt doua catalizatoare importante ale puterii vindecatoare a emotiilor.
 3. Cum sa-ti gestionezi furia ca adult  vei descoperi mai multe metode de urcat pe pereti si de scos fum pe urechi care sa te ajute sa te calmezi si sa eviti reactiile necontrolate fata de copilul tau.
 4. Cum atragem cooperarea copiilor – vei avea surpriza sa afli ca cei mici sunt programati ancestral sa ne urmeze, doar ca pretind din partea noastra respect si consecventa. Acestea sunt singurele conditii ale unui parenting neconditionat si plin de iubire.
 5. Alternative la recompensa sau pedeapsa – vei gasi explicatia pentru care nici una din variante nu asigura cooperarea sincera, pe termen lung, a celui mic si cum poti sa ii incurajezi motivatiile intrinsece, in acord cu personalitatea lui.
 6. Cum formulezi laudele in asa fel incat sa nu i se urce la cap – vei invata sa formulezi laudele corect, cu accent pe comportament, nu pe persoana, si iti vei dori ca recunoastrea pe care o exprimi fata de efortul sau sa i se urce la cap pentru a-i fi de invatatura. Copilul tau are nevoie sa te simta aproape si atunci cand are de impartasit o bucurie. Iar tu vei sti sa-i apreciezi reusitele fara nici o intentie strategica – iar acestea sunt laudele care ii vor merge la inima.
 7. Cum iti incurajezi copilul sa fie independent – vei intelege care sunt metodele adaptate varstei celui mic prin care il ajuti sa capete incredere in sine pentru a putea face fata diverselor situatii si pentru a invata sa ia decizii.
 8. Cum iti eliberezi copilul de rolurile atribuite de folclorul social – vei identifica problema rolurilor spre care ne impinge presiunea sociala inca din copilaria mica şi vei invata cum sa ii oferi copilului tau libertatea de a fi el insusi.

Vino la cursul de Parenting prin iubire pentru a avea confirmarea bazata pe studii stiintifce a ceea ce intuiesti si anume ca incurajandu-ti puiul sa-si descopere si sa-si exprime emotiile deschizi calea pentru comunicare si dialog valoros intre parinte si copil!

Varianta saptamanala: 7 saptamani, 2 ore/saptamana (zi lucratoare)

Varianta de weekend: 5 ore/zi, sambata si duminica, intre 09:00 – 14:00

„Nu e voie” e o replica-umbrela pentru cei lipsiți de răbdarea de a explica fiecare situație în parte. „Ești pedepsit” e pentru cei care aplică politica de forță a pumnului în gură până în clipa în care pumnul rămâne prea mic pentru a mai fi eficient. „Fă asta și îți dau…” e o momeală manipulatoare utilizată de cei care trag de sforile dependențelor sau ale nevoilor pentru a-si urni copiii. „E rușine!” e o vorbă de oameni ce trăiesc cu capul în nisipul convențiilor sociale, cărora oglinzile le sunt inutile, pentru ca n-au curajul să se privească în ele. Jignirile și bătăile sunt metode de disciplinare aplicate de cei care sunt părinți numai în fata biologiei.

Cărăm cu toții în viață adultă memoria neconstientizata a propriei copilării. De aceea ne este atât de greu să învățăm să le vorbim copiilor nostri o altă limbă. E atat de greu sa-l înlocuim pe restrictivul „nu” cu mai multe variante de orizonturi permise. E atât de dificil să ne coboram până la nivelul inimii din pieptul celor mici, pentru a le trăi durerea, și să îi ridicam cât de sus le permite puterea lor de înțelegere, încât e foarte tentant să ne eschivam de la acrobația asta empatica și sa le discreditam orice închipuire de emoție cu „n-ai nimic”. E solicitant să ne punem mereu în papucii lor mici, în încercarea de a înțelege ce îi motivează, dar asta numai pentru ca graba și conformismul ne fac să uităm ca, de fapt, lucrurile sunt simple și limpezi – copiii sunt cei mai fericiți desculți.

Dar avem sansa să îi creștem altfel. Cu un vocabular generos și nuanțat pentru fiecare emoție – pentru ca toate trebuie trăite până la capăt, numite și înțelese. Pentru ca noi purem fi cel mai complex si interactiv dictionar, vor ști să recunoască în ei și în alții tristețea, exuberanța, melancolia, frica, condescendenta înainte de a fi învățat primele litere ale alfabetului.

Avem ocazia de a-i familiariza cu laudele pentru perseverenta de care dau dovadă, indiferent de rezultat. Tot ce trebuie să facem este să evitam scurtăturile lingvistice de genul ” ești cuminte”, „ești harnic”. Este nevoie de timp și de implicare reala pentru a descrie și a recunoaște efortul depus de copii, dar nu este laudă mai mare decât dovada ca suntem atenți și ca înțelegem cât de important este pentru ei ceea ce fac. În locul declarativului ” bravo” putem să ne bucurăm împreună cu ei printr-o demonstrație de atenție – „te-ai străduit mult și ai reușit, ai și de ce să fii mândru de tine!”

Cursul de Parenting Prin Iubire al Alexandra Dana Ilies de la Cuibul Berzelor mi-a confirmat ceea ce intuiam – ca înainte de a-i învăța orice pe copii, trebuie sa punem mâna să învățăm noi, părinții. E cea mai bună cale de a crește oameni mari.

Dana Ganja

Curs de somn al voinicului tau (2-6 ani)

Pret: 150 lei
Este ultimul curs de somn la care e nevoie sa participi inainte de insomniile pe care ti le vor aduce copilul tau adolescent! Dar pentru acea perioada sunt deja pregatite cursurile de parenting. Pana atunci, haide sa afli totul despre cum sa profitati din plin de cei cativa ani buni de somn dulce pe care il meritati cu totii!(curs somnul voinicului tau)
Trainer: 84Adela Moldovan
Numar maxim de participanti:

curs de somn

De parca ar fi urmat deja un curs de somn, bebelusul tau a invatat, in ritmul sau, sa faca diferenta intre zi si noapte, s-a acordat incetisor la fusul orar al familiei, are dentitie aproape completa si pare sa-si fi redus numarul de treziri pe noapte. A crescut, iar asteptarile tale de-a dormi, in sfarsit, o noapte intreaga au crescut si ele. Ba chiar indraznesti sa visezi cu ochii deschisi la momentul din care cel mic va dormi in patul lui!

Pe cand credeai ca prietenia intregii familii cu somnul e pe drumul cel bun, se ivesc alte nenumarate probleme. Dintr-o data, copilul tau refuza cu vehementa sa doarma de pranz, desi are abia 2 ani si-un pic. Ori are preferinte schimbatoare, azi adoarme numai cu mama, saptamana viitoare doar cu tata. Ori cere sa-I fie citite vreo 3 volume de povesti, fara ilustratii, la finalul carora e mai treaz si mai alert decat ai fi tu dupa un concediu de 2 saptamani intr-o camera izolata fonic.


Trecuta prin experienta nemijlocita a somnului cu cei doi copii ai sai, psihologul Adela Moldovan iti vorbeste la acest curs de somn despre cauzele si rezolvarile posibile in aceste situatii:

 • Caractersticile somnului la copiii mari.
 • Probleme tipice de somn – refuzul somnului de amiaza, adormitul de seara foarte tarziu, durata mare a procesului de adormire –  si solutiile lor
 • Mutarea in patul si/sau camera proprie – dificultati, strategii pentru o trecere cu blandete care sa nu ameninte relatia parinte-copil
 • Cand si cum invata copilul sa doarma singur?
 • Tulburari de somn – cum le recunoastem si ce facem?
 • Pavorul nocturn la copii – cum il recunoastem si cum il tratam?

Este ultimul curs de somn la care e nevoie sa participi inainte de insomniile pe care ti le vor aduce copilul tau adolescent! Dar pentru acea perioada sunt deja pregatite cursurile de parenting.  Pana atunci, haide sa afli totul despre cum sa profitati din plin de cei cativa ani buni de somn dulce pe care il meritati cu totii!

Durata curs: 2,5 ore

Copilul tau e e mai mic de 2 ani ? Atunci haide la somnul bebelusului meu!

Curs de somn al bebelusului tau (0-2ani)

Pret: 150 lei
Trainer: 83Adela Moldovan
Numar maxim de participanti:

somn al bebelusului

Inainte de-a avea primul tau copil, n-aveai nici un dubiu ca bebelusii dorm exact asa in filme. Iar acum te trezesti la realitate. De nenumarate ori pe noapte! Ritmul de somn al bebelusului tau e cosmarul vietii tale, pentru ca te sleieste de puteri si te afecteaza atat de profund, incat privarea de somn la care te supune cel mic i se poate intoarce ca privare de afectiune.

E timpul sa investighezi miturile urbane legate de programul de somn al bebelusilor si sa cercetezi dincolo de presiunea sociala care pretinde ca un nou-nascut sa adoarma singur, sa doarma neintrerupt toata noaptea si sa nu se mai trezeasca nici macar de foame, chiar din primele luni de viata.

Informatiile pe care le primesti in timpul cursului de somn al bebelusului te pot ajuta sa transformi in realitate, la timpul potrivit, visul noptilor cu somn neintrerupt.

Psihologul Adela Moldovan, si ea mama a doi copii, raspunde intrebarilor arzatoare ale parintilor de copii cu varste intre 0 – 2 ani pe teme legate de ritualul de somn al bebelusului si anume:

 • Care este rolul si care sunt caracteristicile somnului la bebelusi
 • Aspectele evolutioniste esentiale legate de somnul celor mici
 • Legatura – sau lipsa ei – dintre alaptare sau hranirea bebelusului cu lapte praf
 • Asocieri, ritualuri si rutine de somn la copii
 • Legatura intre regresia somnului si perioadele intense de achizitii cognitive
 • Influenta eruptiilor dentare asupra calitatii si duratei somnului de noapte

Vino sa descoperi strategii si tehnici de promovare a somnului puiului tau care, aplicate cu respect, rabdare si individualizat pentru familia voastra, sa va redea noptile odihnitoare!

Durata cursului este de 3 ore!

Inscrierea se face prin completarea formularului. Rezevarea este valida odata cu efectuarea platii.

Ai deja un copil de 2 – 6 ani, la fel de certat cu somnul? Atunci haide la Somnul Voinicului meu!

Somnul bebelusului meu – un curs la fel de fain ca si comunitatea cuibului. Adela Raluca Moldovan a reusit sa imi consolideze cunostintele pe care le dobandisem prin mult citit, sa realizez ca multe din cele auzite despre somn sunt doar mituri, ca e ok puiul meu asa cum e si are nevoie de „mama” langa el. Eu am participat la curs online si il recomand cu toata caldura! Tare m-as fi bucurat sa aflu de acest curs mai din timp sa pot sa aplic metodele discutate la curs mai devreme.

Andreea Korosi

Curs de prim-ajutor SMURD

Pret: 150 lei
Trainer: 82Marius Smarandoiu/ Alin Canciu, medici SMURD
Numar maxim de participanti:

curs de prim ajutor SMURD

Instinctul iti dicteaza sa-ti salvezi copilul si sa-l indepartezi imediat de orice sursa de pericol. Dar el nu te invata si care sunt primele masuri de ajutor pentru copilul tau, care trebuie luate imediat, pana la sosirea ambulantei, si care fac diferenta intre viata si moarte. Pregateste-te sa devii salvatorul copilului tau!

Cursul nostru de prim ajutor este util oricui vrea sa poata da mana de ajutor vitala unui copil sau unui adult, in situatie critica. El este sustinut de personal SMURD cu peste 7 ani de experienta practica in garzi si este bazat pe cele mai recente protocoale europene in domeniul medicinei de urgenta.

Cursul de prim ajutor SMURD te familiarizeaza cu:

 • lantul supravietuirii si comunicarea cu 112
 • aplicarea corecta a manevrei Heimlich, utila pentru un copil inecat cu mancare sau mici obiecte ingerate accidental
 • acordarea de prim ajutor in caz de febra mare la copii, mai ales in caz de febra convulsiva, in hipotermie, arsuri, inec, muscaturi, soc anafilactic
 • tehnicile de prim ajutor in caz de traume ale copiilor rezultate din caderi de la inaltime, facturi, hemoragii
 • componenta si utilizarea corecta a trusei de prim ajutor
 • exersarea manevrelor de resuscitare cardio-pulmonara si a celor de imobilizare a membrelor cu atele, tehnici de bandajare, mobilizari bloc
 • sindromul de moarte subita la bebelusi si metode moderne de prevenire a ei
 • cele mai frecvente intoxicatii cu medicamente fara prescriptie medicala
 • traumatisme ale capului, ale coloanei cervicale si spinale, ale membrelor si partilor moi la bebelusi si copii

Vino la acest curs de prim ajutor SMURD si antreneaza-te cu calm pentru a fi pregatita sa-i dai inca o data viata copilului tau!

Durata: 2 sedinte a cate 3 ore: 10:00-13:00 prima parte, 15:00-18:00 a doua parte

Mulțumesc mult de curs, atat Cuibului, cat si lui Alin si Marius ! E minunat sa te stii cu cunoștințe asa de importante in plus, cunostinte care pana la urma e de bun simț sa le acumulezi, fiind de o importanta fundamentala. Mi s-a parut fascinant sa putem colabora si învata de la oamenii „cu cea mai grea si frumoasa meserie din lume”, asa cum ii consider eu pe medici. Multumim !!!!

Cristina Draniceanu

Urgentele medicale ale copilariei si primele masuri de luat

Pret: 150 lei
Trainer: 81Ana Cristina Stefanescu
Numar maxim de participanti:

problemele copilariei

Bolile copilariei – ce repede apar! De parca n-ar fi de ajuns ca bebelusul tau e inca prea mic pentru a vorbi sau ca puiutul tau drag nu-ti poate inca spune clar ce-l deranjeaza, mai toate simptomele de boala ale celui mic par a izbucni fara avertisment. Puiul tau arde dintr-o data, coplesit de febra; se trezeste in toiul noptii cu un acces puternic de tuse, are puseuri de voma in jet care par sa nu se mai opreasca ori e napadit brusc de eruptii pe toata pielea, care nu erau acolo acum cateva secunde!

Chiar daca esti genul de mama relaxata, care-si lasa copilul sa-si urmeze liber nevoia instinctiva de a-si exersa sistemul imunitar, e absolut firesc sa fii speriata cand puiul tau da semne de boala! Dar tot ceea ce micutului si familiei tale i se intampla pentru prima data este firesc pentru varsta copilariei. Si exista un tratament, fie ca e vorba de o boala eruptiva, o boala contagioasa fireasca la copii , una digestiva ori de bubite de caldura aparute in miez de vara.

Dr. Ana Stefanescu, medic specialist pediatru, iti ofera informatii solide despre cele mai frecvente boli ale copiilor, cele care creeaza problemele copilariei:

 • care sunt semalele de alarma care indica posibile boli la copiii mici?
 • cum se recunosc cele mai frecvente diagnostice?
 • cand trebuie mers la urgente ori la cabinetul medical si cand se poate trata acasa?
 • care sunt tratamentele alopate si naturiste pentru fiecare situatie?

Informatia este cel mai bun tratament pentru spaima, cea mai frecventa boala a mamei de copil mic. Vino la cursul nostru pentru a invata care este cel mai scurt si sigur drum spre sanatatea puiul tau!

Durata: 2 sedinte de cate 2 ore si 30 minute. In noiembrie, cele doua intalniri au loc pe 9 si 16 noiembrie, in intervalul orar 17:30-20.

 

Curs de diversificare si auto-diversificare

Pret: 150 lei
Trainer: 80Andreea Voicila&Cami Dron / Ana Stefanescu
Numar maxim de participanti:

curs de diversificare si auto-diversificare

Vino la un curs de diversificare si auto-diversificare care sintetizeaza argumentele stiintifice ale unui medic, ale unui consultant in alaptare, ale unui nutritionist si unui psiholog si iti ofera toate informatiile de care ai nevoie pentru a incepe impreuna cu cel mic o calatorie culinara care sa le ramana in amintire ca gustul copilariei.

Pentru copii, mancarea e mult mai mult decat hrana. Incepe prin a fi o curiozitate, se transforma intr-un parc de distractii pentru toate simturile si trece prin a fi un intreg univers de experimente stiintifice care testeaza in mod repetat valabilitatea legii gravitatiei. Inainte de a fi combustibil pentru trup, e energie pentru minte. Sta in puterea noastra sa pregatim mancare sanatoasa pentru bebelusi si sa le alimentam o relatie sanatoasa cu mancarea.

In cele 5 ore de curs de diversificare si auto-diversificare vom raspunde tuturor intrebarilor legate de trecerea de la hranirea cu lapte la mancarea solida pentru bebelusi si vom vorbi despre:

– evolutia sistemului digestiv al sugarilor

– varsta optima pentru introducerea mancarii solide

– schema de diversificare clasica recomandata pentru masa de dimineata, de pranz si masa de seara a bebelusului

– cele mai importante principii ale autodiversificarii sau ale Baby Lead Weaning (BLW)

– alimentatia copiilor cu diverse alergii alimentare

– alcatuirea unui plan de retete de mancare  si a unui program de mese diversificat pentru bebelus, care sa-i asigure toti nutrientii necesari

– optiunile alimentare asociate cu regimul ovo-lacto-vegetarian si vegetarian la copii si recomandarile marilor asociatii si societati de nutritie pediatrica

– aportul de nutrienti si vitamine al diverselor alimente

– importanta si rolul continuarii alaptarii cat mai mult dupa inceperea diversificarii

– miturile referitoare la necesitatea suplimentarii alimentatiei cu lapte praf

– durata perioadei in care oferim celor mici sansa de a se familiariza cu alimentele

– necesitatea respectarii senzatiei de foame si de satietate a copiilor, cu care cei mici sunt familiarizati inca de mici, mai ales daca au fost alaptati la cerere

– importanta constientizarii si implicarii active a copiilor in timpul meselor, ca metoda de preventie a tulburarilor alimentare

– schimbarea obiceiurilor alimentare ale adultilor, integrarea copiilor in mesele de familie si tranzitia tuturor spre un stil de viata mai sanatos

Traita cu rabdare si umor, auto/diversificarea confirma cu fiecare imbucatura ca mancarea e mai mult decat hrana si ca putem servi in fiecare farfurie lectii despre respectul de sine, despre alegerile sanatoase si despre valoarea inegalabila a meselor in familie.

Durata: 5 ore

Un curs foarte util pentru orice familie in prag de diversificare, unde afli nu numai informatii bine documentate despre ce alimente sunt potrivite dezvoltarea bebelușului in funcție de vârstă, dar si cum sa abordezi diversificarea fara stress, cu empatie, astfel încât masa in familie sa fie o placere. Consider ca acest curs este principalul motiv pentru care, la un an de cand am inceput diversificarea, inca nu am alergat după copil cu lingurița pentru a-l convinge sa mai manance un pic 🙂

Oana Salagean

Gimnastica post-natala mama-bebe

Pret: 40 lei / sedinta
Trainer: 75Bea Birtalan
Numar maxim de participanti:

gimnastica postnatala mama si bebe

Gimnastica post-natala mama-bebe – cine are timp pentru asta? Stim din propria experienta – cea mai invocata scuza pentru a nu face antrenamente dupa nastere este ca e greu sa te desprinzi de bebelusul tau, sa-l lasi in grija altcuiva si sa rupi din timpul petrecut impreuna cu el o ora numai pentru tine.

Pentru ca stim toate astea, am pus la punct un program de exercitii pentru mama si bebe la care puteti veni amandoi!

Gimnastica postnatala se poate face cu bebe in brate si vine cu o multime de avantaje:

 • activitatea fizica reduce stresul, te ajuta sa dormi si sa te odihnesti mai bine
 • exercitiile de recuperare dupa nastere te ajuta sa te mentii intr-o forma fizica buna
 • miscarea reduce riscul de aparitie a unor boli ca osteoporoza sau depresia postnatala
 • sesiunile de antrenament te stimuleaza sa iesi din rutina casei, sa socializezi cu mamici ca si tine si iti cresc increderea in tine

Pe langa ca mentine conectarea dintre voi, miscarea de la gimnastica post-natala mama-bebe ii aduce bebelusului beneficii evidente:

 • ajuta la dezvoltarea abilitatilor de coordonare a miscarilor
 • tonifica musculatura, inima si plamanii
 • stimuleaza dezvoltarea imunitatii
 • asigura un somn mai profund
 • stimuleaza increderea in fortele proprii, dar si in faptul ca faceti o echipa mama-bebe excelenta

Integreaza-ti puiul intr-o viata cu obiceiuri sanatoase si fa-i cunostinta cu bucuria miscarii in cadrul orelor de gimnastica postnatala – vor fi momente de miscare, relaxare si distractie pentru amandoi!

Tarif:

Abonament lunar: 4 sedinte = 130 lei

Abonament lunar: 8 sedinte = 190 lei

Sedinta ocazionala: 40 lei

Numar maxim de cupluri mama-bebe in grupa: 6 perechi.

Programari: in fiecare miercuri si vineri, intre 09:00-10:00