Header Cuibul Berzelor
BLOG /

Alaptarea bebelusilor in sisteme de purtare sanatoase pentru ei

breadcrumb-header
alaptarea-bebelusilor-in-sisteme-de-purtare-sanatoase-pentru-ei

Alaptarea bebelusilor in sisteme de purtare sanatoase pentru ei

Postat in de catre Nora Niculescu

Este o adevarata aventura in ziua de azi sa accepti intai ca anumite sisteme de purtare ale bebelusilor nu sunt ok, nu sunt sanatoase pentru ei. Asta deoarece inca exista medici care le recomanda pe cele proaste, iar uneori pentru ca poate am purtat deja primul copil intr-un asemenea sistem. Iar gandul ca poate am gresit nu este unul foarte confortabil.

Mai este si situatia in care am dat deja o caruta de bani pe un sistem nesanatos pentru bebe si acuma ce sa facem? Cum sa nu-l folosim? Pai uite asa! Il dosim intr-un beci in care nu vom mai intra degraba si cumparam altul, in cunostinta de cauza de data asta. Sub nici o forma sa nu-l facem cadou altcuiva, bine? 🙂

Si ca sa lamurim in doua cuvinte care sunt sistemele nesanatoase si care sunt cele bune, trebuie sa stim intai ca cele nesanatoase au puntea dintre picioare foarte ingusta. Atata de ingusta incat piciorusele le atarna nefiresc, de-o parte si de alta a ei. Iar acest lucru creaza o presiune foarte mare asupra bazinului bebelusului si asupra coloanei sale.

In contrast, sistemele sanatoase au puntea lata, astfel incat materialul ajunge pana in spatele genunchilor lui bebe, sustinerea lui facandu-se astfel pe coapse, nu pe bazin. Si in fiecare moment, bazinul si coloana celui mic sunt protejate.

Apoi, intr-un sistem de purtare sanatos, nu vom avea niciodata optiunea de a purta bebele cu fata spre exterior, din motive logice ce se deduc din descrierea de mai sus a sistemelor ok. Si suplimentar, e important ca ei sa ne poata vedea cu totul in orice moment ar simti nevoia. De aceea purtatul recomandat este cu fata spre parinte, sau pe sold.

Acum ca am lamurit aceste aspecte, vreau sa va povestesc despre alaptarea in aceste sisteme minunate. Majoritatea cand ne gandim la un sistem de purtare al copilului, ne gandim strict la beneficiile de purtare – ca e usor, comod, rapid, placut pentru mama si bebe, independent de gropile de pe strazi, trotuare etc 🙂

Insa un alt beneficiu major este faptul ca putem alapta in ele! Intr-un mod discret, care sa nu tulbure momentul magic de intimitate intre mami si pui.

Poti alege dintre BobaAir, Boba4G, ManducaNewStyle, MarsupiPlus, Sling nedublat cu inel Mamagolo, Wrap elastic cu buzunar Isara sau Wrap Elastic Mamagolo. Toate sunt disponibile pentru inchiriere la Cuib!

Spuneti-mi, voi ati reusit sa va alaptati deja puiutii intr-un asemenea sistem de purtare?

Cu drag,
Nora