Formare educator prenatal Lamaze

breadcrumb-header

CUIBUL BERZELOR organizeaza cursul de formare ca educator prenatal Lamaze, sub umbrela Mum’s the Wordmumstheword

 

Ce face un educator prenatal Lamaze?

Educatorul prenatal Lamaze are rolul de a-i reda femeii insarcinate increderea in propriul corp si in capacitatea innascuta de a da nastere si ii sustine pe viitorii parinti astfel incat acestia sa poata lua decizii informate in legatura cu sarcina, nastere si ingrijirea nou-nascutului.

Mesajul organizației Lamaze Internațional pentru viitorii părinți este sintetizat in cele 6 practici de nastere sanatoasa:

 1. Lasati pe cat posibil travaliul sa porneasca de la sine
 2. Miscati-va, plimbati-va si schimbati-va pozitia pe timpul travaliului
 3. Aduceti-va alaturi de tine pe cineva drag, o prietena sau o doula pentru sprijin continuu
 4. Evitati interventiile care nu sunt medical necesare
 5. Evitati nasterea din pozitia intinsa pe spate si urmariti semnale corpului atunci cand apare nevoia de a impinge
 6. Mama si copilul e recomandat sa ramana impreuna – acest lucru este benefic atat pentru mama si bebe, cat si pentru alaptare

Pot deveni educatori Lamaze doulele, asistentele medicale, moasele, maseurii, fizioterapeutii si oricine doreste sa educe femeile si familiile lor in legatura cu importanta practicilor de nastere sanatoase.

 

Cum devii si tu educator prenatal Lamaze?

Daca simti ca vrei si poti sa-ti aduci contributia in formarea si informarea viitorilor parinti despre experienta sarcinii si a nasterii, iata ce ai de facut:

Etape obligatorii:

 1. Urmezi cursul de formare de la Cuibul Berzelor
 2. Sustii examenul de certificare prin Lamaze International – in termen de maxim 3 ani de la finalizarea cursului de formare

Etapa optionala:

 1. Iti procuri si studiezi – pe cat posibil inainte de curs – bibliografia de specialitate recomandata, care te va ajuta sa intelegi si sa asimilezi informatiile oferite in timpul cursului: Lamaze Learning Guide,  The Official Lamaze Guide, Pregnancy, Childbirth and the Newborn

 

In ce consta si cat costa cursul de formare?  

In cele 4 zile ale cursului care te pregateste in vederea certificarii ca educator prenatal Lamaze:

 • inveti cum sa-ti alcatuiesti propriul suport de curs, pornind de la informatiile din bibliografia recomandata
 • iti imbunatatesti abilitatile de comunicare cu viitorii parinti astfel incat sa ii cointeresezi atat intelectual, cat si afectiv
 • exersezi impartialitatea in prezentarea diverselor scenarii generate de diverse situatii dificile ce pot aparea in cursul sarcinii sau al nasterii
 • iti antrenezi obiectivitatea in detalierea tuturor variantelor de nastere, astfel incat cuplurile pe care le indrumi sa fie informate corect despre plusuri si minusuri posibile
 • inveti cum sa inciti la interactivitate si cum s-o transformi in capitalul tau de imagine ca profesionist

Cursul de formare presupune o investitie de 2850 lei, care se poate achita integral sau in transe: avans de 900 lei, urmat de transe in valoare de minim 450 lei/ plata, astfel incat intreaga suma sa fie achitata cu cel putin 3 zile inainte de inceperea cursului.

In cazul in care iti anunti neparticiparea cu cel putin 30 de zile inainte de inceperea cursului, avansul poate fi folosit pentru a participa la acest curs oricand in urmatorii 3 ani.

 

Cine acorda certificarea ca educator prenatal Lamaze si cat costa?

Certificarea se obtine in urma examinarii de catre singura institutie internationala abilitata in acest sens.

Lamaze International este o organizatie non-profit fondata in 1960 in SUA, compusa din parinti, educatori prenatali, personal medical si diversi profesionisti din domeniul ingrijirii sanatatii a caror misiune este sa promoveze principiile stiintifice, sigure si sanatoase ale sarcinii, nasterii si ingrijirii nou-nascutului.

Costul pentru sustinerea examenului este de 350 dolari si include taxa de membru pentru o perioada de 3 ani.

 

 CINE SUSTINE CURSUL DE FORMARE?

Nora Niculescu a pregatit peste 1200 de cupluri pentru prima intalnire cu bebelusul lor in cei peste 7 ani de cand este educator prenatal Lamaze si a format inca doi educatori care sa o completeze in echipa din Cuibul Berzelor.

Ca trainer al Mum’s the Word, poate acum sa formeze si alti educatori, in vederea acreditarii lor de catre Lamaze International.

Experienta practica i-a intarit convingerea ca fiecare familie are asteptari diferite de la un asemenea curs.

Ceea ce o face un educator Lamaze atat de apreciat este faptul ca stie sa ofere fiecarui cuplu informatiile intr-o forma usor asimilabila si pliata pe nevoile particulare.

Interactivitatea si dinamismul cursurilor pe care le tine ii pregatesc pe viitorii parinti pentru momentul nasterii si al primei intalniri cu bebe si ii tine aproape de comunitatea Cuibului Berzelor mult dupa acest moment extraordinar.

Nora crede in roadele invatarii continue – iar bursa de educator Lamaze castigata recent ii va da ocazia sa se puna la curent cu noutatile, participand la conferinta din octombrie 2016, din SUA.

Vrea sa impartaseasca din experienta ei cu toti aceia care vor sa insoteasca parintii in calatoria extraordinara spre completarea familiei – si abia asteapta sa te cunoasca si pe tine!


Vrei sa devii educator prenatal Lamaze? URMATORUL CURS DE FORMARE VA AVEA LOC LA CLUJ-NAPOCA, IN PERIOADA 12-15 SEPTEMBRIE 2019!
Inscrie-te acum!

 

 

  *

  *

  *

  MODALITATE DE PLATA PREFERATA

  Folosind acest formular, esti de acord cu politica de prelucrare a datelor.