Am nascut /

Birth Story Listening

breadcrumb-header

Birth Story Listening

CONSILIERE DISPONIBILA ONLINE
Pret: 250,00 lei / sedinta
Trainer: Nora

Birth Story Listening cu NORA NICULESCU

birth story listening cluj

Nasterile nu decurg aproape niciodata conform planului. Uneori depasesc asteptarile. Alteori lasa in urma asteptari neimplinite. Pe care tu – mama, tatal ori persoana prezenta la nastere – nu le poti depasi.

Pana acum, aveai de ales intre doua variante, nici una complet vindecatoare. Sa-ti spui povestea incomplet, omitand momentele din care n-ai iesit inca – ca sa eviti sfaturile necerute si dascalelile care nu rezolva nimic. Ori sa-nchizi totul in minte, ca pe-un gand de care nu poti scapa.

Am auzit pana acum sute de povesti de nasteri. Si asta pentru ca o buna parte din cele peste 3000 de familii care au facut cursurile prenatale Lamaze la Cuib au simtit ca vor sa-mi impartaseasca din experienta lor. Am si trait in direct cateva sute de povesti – cele la care am asistat ca doula la nastere. Dar acum, te pot ajuta sa-ti spui povestea astfel incat sa faci pace cu tine.

Am invatat si aprofundat acest proces sub ghidarea directa a lui Pam England, moasa si psihoterapeut cu peste 30 de ani de experienta in lucrul cu parintii si personalul medical si fondatoarea Birthing From Within. Intre timp am devenit si unul din cei doar 4 tutori internationali Birth Story Medicine.

Vorbim despre un proces dedicat:

  • Mamei – indiferent ca ai nascut acum o saptamana sau de mai multi ani
  • Tatalui – daca inca sunt lucruri pe care simti ca nu le-ai inteles/procesat din timpul travaliului, al nasterii ori in perioada post-partum
  • Personalului medical – care participa la o nastere dificila si are nevoie sa regleze conturile cu sine pentru a performa fara rezerve si fara retineri la nasterile urmatoare

Este vorba despre un proces vindecator pentru ca:

  • Stiu sa te ascult cu adevarat – si vreau sa rememoram impreuna exact acea varianta a povestii pe care ai incetat s-o mai spui cuiva
  • Inteleg puterea profund transformatoare a nasterii – si te ajut sa fii impacata cu felul in care ti-a modelat viata pentru totdeauna
  • Iti deschid noi perspective asupra experientei tale –  si te ghidez in tranzitia spre un punct de vedere intregit cu valori pe care, poate, le-ai discreditat

Stiu din experienta personala: unele nasteri lasa rani invizibile, dar pe deplin dureroase. Sta in puterea mea si a ta sa le transformam in cicatricea pe care sa o porti cu mandrie!

Programeaza o intalnire!

Sesiunea dureaza aproximativ 1 ora si poate avea loc si prin Zoom, in caz ca nu ne aflam in acelasi oras.

Pentru ca necesita atentie 100% dedicata, este nevoie ca puiul tau sa ramana in grija cuiva drag pe perioada intalnirii.

 

 

A fost o provocare pe care am acceptat-o cu sufletul deschis deoarece, desi am povestit de multe ori cum a fost nasterea fetitei noastre, parca mai erau multe de spus.

Nora mi-a oferit o ora in care am avut ocazia sa reiau, la un an si jumatate de la nasterea primului nostru copil, cele cateva ore traite atat de intens incat mi-au ramas bine intiparite in minte.

A fost o ora de conectare cu cineva care am simtit ca e acolo sa ma inteleaga si sa ma ajute sa aleg un moment “zero” din timpul nasterii, care m-a marcat si pe care nu am reusit sa Il procesez prea bine.

Am fost ghidata si ajutata sa retraiesc, sa vizualizez…si sa imi dau voie sa simt orice emotie trezeste acelasi moment dupa un an si jumatate.

Nu mica mi-a fost surprinderea sa regasesc in mine si frica, lacrimi, lipsa de incredere si multa indoiala in propriile puteri.

Ce am simtit la finalul discutiei?

M-am simtit mandra de felul in care m-am descurcat in contextul dat, context caruia daca I-as fi dat mai multa atentie, cred ca m-ar fi ajutat sa trec mai usor peste nastere.

Fara sa stiu, am avut nevoie de cineva din exteriorul povestii mele.

Am avut nevoie de cineva foarte aproape de ceea ce inseamna miracolul nasterii pentru a imi explica emotiile de atunci si pentru a imi confirma ceea ce am simtit pe tot parcursul primei nasteri…cat de importanta este o doula.

(Ana-Maria Szasz)

Ana Maria Szasz

Desi prima nastere a lasat ceva traume, niciodata nu m-am gandit la modul serios sa lucrez la asta, pana a venit propunerea Norei.

A fost o experienta rodnica si calda, care mi-a oferit o alta intelegere a ceea ce s-a petrecut atunci.

Am inteles ca pot fi mai binevoitoare cu mine si cu alegerile pe care le-am avut atunci la indemana.

Multumesc!

Oana C.

Oana C