/

Formare Educator Prenatal Lamaze

breadcrumb-header

Formare Educator Prenatal Lamaze

Pret: 3.400,00 lei
Disponibil: 0

 

CUIBUL BERZELOR organizeaza cursul de formare ca educator prenatal Lamaze, sub umbrela Community Birth EducatorsScreenshot 2021 01 11 at 12.41.03

Cuprins:

1.CE FACE UN EDUCATOR PRENATAL LAMAZE?
2.CUM DEVII SI TU EDUCATOR PRENATAL LAMAZE?
3.IN CE CONSTA SI CAT COSTA CURSUL DE FORMARE?
4.CINE ACORDA CERTIFICAREA CA EDUCATOR PRENATAL LAMAZE SI CAT COSTA?
5.CINE SUSTINE CURSUL DE FORMARE?

 

Ce face un educator prenatal Lamaze?

Educatorul prenatal Lamaze are rolul de a-i reda femeii insarcinate increderea in propriul corp si in capacitatea innascuta de a da nastere si ii sustine pe viitorii parinti astfel incat acestia sa poata lua decizii informate in legatura cu sarcina, nastere si ingrijirea nou-nascutului.

Mesajul organizației Lamaze Internațional pentru viitorii părinți este sintetizat in cele 6 practici de nastere sanatoasa:

 1. Lasati pe cat posibil travaliul sa porneasca de la sine
 2. Miscati-va, plimbati-va si schimbati-va pozitia pe timpul travaliului
 3. Aduceti-va alaturi de tine pe cineva drag, o prietena sau o doula pentru sprijin continuu
 4. Evitati interventiile care nu sunt medical necesare
 5. Evitati nasterea din pozitia intinsa pe spate si urmariti semnale corpului atunci cand apare nevoia de a impinge
 6. Mama si copilul e recomandat sa ramana impreuna – acest lucru este benefic atat pentru mama si bebe, cat si pentru alaptare

Pot deveni educatori Lamaze doulele, asistentele medicale, moasele, maseurii, fizioterapeutii si oricine doreste sa educe femeile si familiile lor in legatura cu importanta practicilor de nastere sanatoase.

 

Cum devii si tu educator prenatal Lamaze?

Daca simti ca vrei si poti sa-ti aduci contributia in formarea si informarea viitorilor parinti despre experienta sarcinii si a nasterii, iata ce ai de facut:

Etape obligatorii:

 1. Rezolvi sarcinile online solicitate, inainte de inceperea propriu-zisa a Seminarului.
 2. Urmezi si participi activ la cursul de formare ce va fi organizat ONLINE pe parcursul a doua zile, intr-un weekend.
 3. Va trebui sa sustii o prezentare de 10-15 minute in timpul cursului (prima ta experienta de predare).
 4. Sustii examenul de certificare prin Lamaze International – in termen de maxim 3 ani de la finalizarea cursului de formare

Etape optionale:

 1. Iti procuri si studiezi – pe cat posibil inainte de curs – bibliografia de specialitate recomandata, care te va ajuta sa intelegi si sa asimilezi informatiile oferite in timpul cursului: Lamaze Learning GuideThe Official Lamaze Guide, Pregnancy, Childbirth and the Newborn
 2. Observa cel putin o nastere.
 3. Observa un curs complet Lamaze, sustinut de catre un educator prenatal certificat Lamaze.

 

In ce consta si cat costa cursul de formare?  

Este esentiala stapanirea buna a limbii engleze, deoarece atat examenul, cat si materialele sunt in limba engleza. Seminarul de formare se va desfasura in format ONLINE in limba romana si va include doua etape:

 1. Studiu individual si rezolvarea sarcinilor online solicitate, inainte de inceperea propriu-zisa a Seminarului. Dupa inscriere ti se vor furniza IN LIMBA ENGLEZA materialele de parcurs anterior cursului, pe care le vei studia in ritmul tau propriu (aproximativ 6-8 ore). Acest lucru iti va oferi cunoștințele fundamentale pentru a te implica și discuta în timpul sesiunilor noastre virtuale. Lamaze International cere ca fiecare seminar să includă minimum 20 de ore de conținut educațional. Pentru acest seminar CBELP, aceste 20 de ore sunt alcătuite din timpul de studiu individual și timpul petrecut împreună în sesiunile noastre virtuale.
 2. Participarea ONLINE, in timp real, pe durata unui weekend (sambata si duminica, in intervalul orar 9-18, cu o pauza de masa) la partea interactiva a Seminarului. Participarea la intalnirile virtuale este obligatorie, iar discutiile vor fi in limbata romana, chiar daca materialele vor fi in limba engleza. Certificatul de absolvire al cursului il vei primi abia dupa ce ai completat sarcinile solicitate anterior intalnirilor virtuale, ai participat la toate intalnirile online si ai completat si trimis evaluarea post-seminar.

In cele 2 intalniri ONLINE ale cursului care te pregateste in vederea certificarii ca educator prenatal Lamaze:

 • inveti cum sa-ti alcatuiesti propriul suport de curs, pornind de la informatiile din bibliografia recomandata
 • iti imbunatatesti abilitatile de comunicare cu viitorii parinti astfel incat sa ii cointeresezi atat intelectual, cat si afectiv
 • exersezi impartialitatea in prezentarea diverselor scenarii generate de diverse situatii dificile ce pot aparea in cursul sarcinii sau al nasterii
 • iti antrenezi obiectivitatea in detalierea tuturor variantelor de nastere, astfel incat cuplurile pe care le indrumi sa fie informate corect despre plusuri si minusuri posibile
 • inveti cum sa inciti la interactivitate si cum s-o transformi in capitalul tau de imagine ca profesionist

Cursul de formare presupune o investitie de 3400 lei, care se poate achita integral sau in transe: avans de 1000 lei, urmat de transe in valoare de minim 200 lei/ plata, astfel incat intreaga suma sa fie achitata cu cel putin 3 zile inainte de inceperea cursului. Daca doresti plata in transe, trimite te rog un mail la adresa nora@cuibulberzelor.ro, precizand planul de plata pe care il doresti.

In cazul in care iti anunti neparticiparea cu cel putin 30 de zile inainte de inceperea cursului, avansul poate fi folosit pentru a participa la acest curs oricand in urmatorii 3 ani.

 

Cine acorda certificarea ca educator prenatal Lamaze si cat costa?

Certificarea se obtine in urma examinarii de catre singura institutie internationala abilitata in acest sens.

Lamaze International este o organizatie non-profit fondata in 1960 in SUA, compusa din parinti, educatori prenatali, personal medical si diversi profesionisti din domeniul ingrijirii sanatatii a caror misiune este sa promoveze principiile stiintifice, sigure si sanatoase ale sarcinii, nasterii si ingrijirii nou-nascutului.

Costul pentru sustinerea examenului este de 365 dolari si include taxa de membru pentru o perioada de 3 ani.

 

CINE SUSTINE CURSUL DE FORMARE?

Nora Niculescu a pregatit peste 3000 de cupluri pentru prima intalnire cu bebelusul lor in cei peste 12 ani de cand este educator prenatal Lamaze si a format inca doi educatori care sa o completeze in echipa din Cuibul Berzelor.

Ca trainer al Community Birth Educators, formeaza acum si alti educatori, in vederea acreditarii lor de catre Lamaze International.

Experienta practica i-a intarit convingerea ca fiecare familie are asteptari diferite de la un asemenea curs.

Ceea ce o face un educator Lamaze atat de apreciat este faptul ca stie sa ofere fiecarui cuplu informatiile intr-o forma usor asimilabila si pliata pe nevoile particulare.

Interactivitatea si dinamismul cursurilor pe care le tine ii pregatesc pe viitorii parinti pentru momentul nasterii si al primei intalniri cu bebe si ii tine aproape de comunitatea Cuibului Berzelor mult dupa acest moment extraordinar.

Nora crede in roadele invatarii continue – castigand in 2016 o bursa de educator Lamaze la conferinta internationala Lamaze din SUA. De asemenea este mentor Birthing From Within si Tutor Birth Story Medicine.

Vrea sa impartaseasca din experienta ei cu toti aceia care vor sa insoteasca parintii in calatoria extraordinara spre completarea familiei – si abia asteapta sa te cunoasca si pe tine!

 

Vrei sa devii educator prenatal Lamaze? URMATORUL CURS DE FORMARE VA AVEA LOC ONLINE, IN PERIOADA  10 – 11 SEPTEMBRIE 2022!
Inscrie-te acum!


DACA VREI SA IEI LEGATURA CU NORA, O POTI CONTACTA AICI:        https://www.facebook.com/noraniculescu.ro
sau completand formularul de contact de mai jos  ⤵️

 

  *

  *

  *

  Folosind acest formular, esti de acord cu politica de prelucrare a datelor.

  Informatii Relevante