Coș

No products in the cart.

Home

Întrebări frecvente despre Curs de puericultură

Ce este un curs de puericultură?

Cursul de puericultură are obiectivul de a oferi părinților cunoștințele și abilitățile necesare pentru a avea grijă de bebelușii lor. Acest curs acoperă o gamă largă de subiecte legate de îngrijirea bebelușului, precum hrănirea lui, somnul bebelușului, schimbatul scutecului, băița bebelușului și elemente de siguranță

Ce voi învăța la un curs de puericultură?

La cursul de puericultură de la Cuibul Berzelor vei învăța despre îngrijirea de bază a bebelușului, precum cum să-l hrănești, cum să îi schimbi scutecul, cum să-i faci băița bebelușului sau cum să-l liniștești. Cursul acoperă și elemente ce țin de dezvoltarea bebelușului, somnul său și elemente de siguranță.  

Când e recomandat să particip la un curs de puericultură?

E recomandat să participați la un curs de puericultură încă din timpul sarcinii, înainte de nașterea bebelușului. În felul acesta veți fi pregătiți pentru sosirea lui și veți avea deja la îndemână cunoștințele și abilitățile necesare pentru a avea grija de bebelușul vostru.

Pot participa la un curs de puericultură online?

Da, bineînșeles. Cursul online de puericultură de la Cuibul Berzelor vă oferă flexibilitatea de a va pregăti în ritmul vostru și de oriunde v-ați afla, fiind un curs pre-înregistrat pe care-l veți parcurge în ritm propriu.

Întrebări frecvente despre Curs de alăptare

Ce este un curs de pregătire pentru alăptare?

Un curs de pregătire pentru alăptare urmărește să învețe viitoarele mame despre beneficiile alăptării, cum să se pregătească pentru alăptare și cum să depășească provocările ce ar putea să apăra în alăptare.

Cand ar trebui sa particip la un curs de alăptare?

Este recomandat să te înscrii la un curs de alăptare în ultimul trimestru de sarcină, căci în acest fel vei avea timp suficient să te pregătești adecvat pentru acest moment, înainte de a se naște bebelușul.

Ce voi învăța la un curs de pregătire pentru alăptare?

La un curs de alăptare vei învață despre beneficiile alăptării, despre cum să pornești cu dreptul în alăptare, despre poziții de alăptare și cum să îți atașezi corect bebelușul la sân, cum sa îți menții lactația și cum să depășești cele mai frecvente provocări, precum angorjarea sânilor, ragadele mameloanelor sau canalele înfundate sau mastita.

Tatăl poate participa la cursul de pregătire pentru alăptare?

Da, noi chiar încurajăm participarea taților la acest curs, căci în felul acesta vor știi cum să o sprijine și să o încurajeze pe mamă în timpul acestei călătorii numită alăptare. În plus, fiind un curs care se parcurge în ritm propriu, va fi mai ușor să găsiți timpul potrivit amândurora pentru a-l parcurge amândoi.

E necesar să fac un curs de pregătire pentru alăptare dacă eu vreau sa alăptez?

Deși nu e obligatoriu să faci un curs de pregătire pentru alăptare, acesta poate să îți ofere informații valoroase și sprijin în a avea o experiență de alăptare cât mai bună. Alăptarea poate fi dificilă uneori, iar participând la un curs de alăptare, vei fi mai pregătită sa întâmpini potențialele dificultăți și să capeți încredere în capacitatea ta de a alăpta.

Pot participa la un curs de alăptare online?

Da, cursul de pregătire pentru alăptare de la Cuibul Berzelor se parcurge exclusiv online, fiind un curs pre-înregistrat. În felul acesta, îl poți parcurge în ritm propriu și poți asimila toate informațiile pe îndelete. În plus, poți să revii la ele și mai târziu, având 6 luni acces la Curs. Iar dacă situația ta particulară o va impune, la Cuib găsești și consultanți în alăptare pregătiți sa te ajute practic.

Întrebări frecvente despre Curs de Diversificare

Ce este diversificarea bebelușului?

Diversificarea este procesul de a introduce progresiv alimente solide în alimentația bebelușului, realizând astfel tranziția de la laptele matern sau hrănirea exclusiv[ cu lapte praf la diverse alimente. 

Ce este un curs de diversificare a bebelușului?

Un curs de diversificare ajut[ părinții să introducă alimente solide în hrana bebelușului, într-un mod sigur și sănătos. Printre temele atinse sunt și momentul optim pentru a începe diversificarea, cu ce alimente e recomandat să se înceapă și cum să fie ele servite celui mic.

Când ar trebui să particip la un curs de Diversificare?

E recomandat să participați la cursul de diversificare cu câteva luni înainte de a începe efectiv procesul de a introduce alimentele solide în hrana bebelușului. În felul acesta o să ai timp suficient pentru a te pregăti și a aborda aceasta nouă etapă cu încredere.

Ce voi învață la un curs de Diversificare?

Într-un curs de diversificare vei învăța despre semne specifice care îți arată că bebelușul tău e pregătit pentru aceasta nouă etapă, cu ce alimente sa începi, cum să le pregătești și să i le oferi și chiar și cum să previi înecul sau alergiile alimentare.

De ce este necesar să particip la un curs de diversificare?

Pe lângă faptul că vei afla cum să abordezi această etapă într-un mod foarte concret și practic, ținând cont de cele mai recente recomandări științifice, procesul de diversificare poate fi provocator uneori. Iar un curs de diversificare te va pregăti pentru eventualele dificultăți și îți va dezvolta încrederea în capacitatea ta de a-ți diversifica bebelușul în cel mai plăcut ți sănătos mod pentru întreaga familie. 

Întrebări frecvente despre Consiliere în înțărcare

Ce este înțărcarea blândă?

Înțărcarea blândă presupune reducerea progresivă a alăptării copiilor, fie peste zi, fie peste noapte, până în punctul în care nu va mai primi lapte matern deloc. Acest mod blând de a reduce alăptarea  copilului, ține cont atât de nevoile mamei, cât și de cele ale copilului și e bine să fie adaptat fiecărei situații în parte, căci fiecare cuplu mamă-bebe are propriile nevoi.

Ce subiecte sunt atinse în timpul unei consilieri în înțărcare?

 În timpul unei consilieri în înțărcare, se pornește de la situația specifică în care se găsesc mama și copilul și se caută soluții adaptate lor. Se face un plan personalizat de înțărcare, acordând atenție pregătirii pentru acest moment atât a copilului, cât și a mamei. De asemenea, se discută despre cum poate mama să evite o eventuală angorjare a sânilor, de exemplu. Un alt aspect important este acela de a menține conexiunea si atașamentul dintre mamă și copil atât pe perioada procesului de înțărcare, cât și ulterior după ce copilul a fost înțărcat.

Pot să apelez la consiliere în ințărcare online?

Bineinteles, noi lucram cu mame din toată țara și chiar și din afara României, oferindu-le sprijinul personalizat de care au nevoie și ajutându-le să aibă o tranziție lină în acest proces.

Întrebări frecvente despre Consiliere în alăptare

Ce este o consiliere în alăptare?

O consiliere în alăptare urmărește să ghideze proaspăta mămică la începutul acestui proces. Consilierul în alăptare poate să îi arate mamei cum să își atașeze puiul corect la sân și cum să  depășească provocările ce ar putea să apăra în alăptare.

Când ar trebui să solicit ajutorul unui consilier în alăptare?

Este recomandat să apelezi la un consilier în alăptare fie cât mai repede după ce ai ajuns acasă cu bebelușul pentru a te asigura că aveți un start bun, fie atunci când întâmpini dificultăți în alăptare și ai nevoie de sprijinul unui specialist pentru a depăși orice provocare.

Cu ce probleme mă poate ajuta un consilier în alăptare?

Un consilier în alăptare te poate ajuta atât să previi eventuale probleme, cât și să le rezolvi și să le depășești. Îți poate arăta poziții de alăptare, cum să corectezi poziția dacă ea nu e corectă, poate evalua frenul și face recomandări în funcție de situație, astfel încât ragadele să nu (mai) fie o problemă, te poate sfătui vis-a-vis de cum să stimulezi lactația la nevoie sau de cum să o menții.  De asemenea, un consilier în alăptare te poate ajuta să depășești cele mai frecvente provocări, precum angorjarea sânilor, mameloanele plate sau ombilicate sau canalele înfundate sau mastita.

Pot avea parte de consiliere în alăptare la domiciliu?

Bineînțeles! De cele mai multe ori, consilierul în alăptare se deplasează la domiciliul mamei, pentru a o ghida și sprijini în mod practic. Dacă acest lucru nu este însă posibil, datorită faptului ca mama și consilierul nu locuiesc în aceeași localitate, atunci se poate lua în considerare și consilierea online, chiar dacă aceasta are limitările ei.

Pot apela la un consilier în alăptare online?

Da, atunci când în orașul vostru nu există nici un consilier în alăptare și tu simți că ai nevoie de sprijin, apelează cu încredere și la o consiliere online. Uneori, un sfat la momentul potrivit poate să schimbe evoluția alăptării în mod fundamental, chiar dacă consultantul în alăptare nu poate ghida mama în mod practic.

Întrebări frecvente despre Curs de Problemele medicale ale copilăriei

Ce învăț la un curs axat pe problemele medicale ale copilăriei și primele măsuri de luat?

Cursul de Problemele medicale ale copilăriei și primele măsuri de luat pregătește părinții și pe cei ce au grijă de copii să recunoască și să știe cum să acționeze în cazul celor mai frecvente probleme medicale la copii, precum febra, vărsăturile, tusea, virozele și cum să ofere primele îngrijiri, înainte de a ajunge la medic. Vei învăța de asemenea și cum să previi unele situații, dar și cum să administrezi medicația în funcție de vârsta copilului și de greutatea sa (de exemplu, în cazul administrării de antitermice)

Când ar trebui să particip la cursul de Problemele medicale ale copilăriei?

Este recomandat să participi la acest curs fie încă din timpul sarcinii, fie cât de repede după ce bebelușul s-a născut. În acest fel vei avea timp să înveți tot ce trebuie să știi despre cele mai frecvente probleme medicale ale copilăriei și te vei simți pregătit/ă să răspunzi prompt și cu încredere în orice situație te-ai afla.

Se pot înscrie la curs și alte persoane care au grijă de copil?

Da, de multe ori chiar, participă la cursul de Problemele copilăriei și tații, dar și bunicii sau chiar bonele copiilor. Orice persoană care petrece timp cu cel mic poate oferi ajutor important în situații de urgență medicală, atunci când știu ce au de făcut și pot chiar să salveze vieți.

Întrebări frecvente despre Curs de Prim-ajutor

Ce e un curs de prim ajutor?

Un curs de prim ajutor este un curs care îi învață pe participanți cum să ofere îngrijiri și ajutor rapid unei persoane care este rănită sau care începe să se simtă rău subit.

Ce învăț la un curs de prim-ajutor?

La un curs de prim-ajutor vei învăța cum să evaluezi o situație de urgență, cum să recunoști semne și simptome ale diferitelor răni sau boli și cum să oferi ajutor adecvat până când ajunge o echipă medicală la fața locului. De asemenea, vei învăța cum să aplici tehnici de salvare a vieții, precum CPR.

Cât durează un curs de prim-ajutor?

La Cuibul Berzelor, cursul durează aproximativ 6 ore și este susținut de medici de la SMURD.

Care sunt beneficiile participării la un curs de prim-ajutor?

Participând la un curs de prim-ajutor, afli informații  utile și îți dezvolți abilitățile necesare pentru a răspunde prompt și eficient în situații de urgență. Acest lucru poate să salveze vieți uneori și să reducă riscul complicațiilor.*

 În plus, unii angajatori cer celor care doresc sa se angajeze acolo sa prezinte o diploma care atesta participarea lor anterioară la un asemenea curs, ca și criteriu de angajare. – cred ca ori scos ori generalizat (Acesta este un curs care poate servi și celor care urmează sa se angajeze pe poziții x y, întrucât se eliberează o diploma…) 

*as Adauga exemple clare ce țin de cuib / de exemplu: Majoritatea participanților (părinți, bunici, bone) participa la acest curs atât dintr-un simț de responsabilitate civică, cât și din dorința de a evita situații de panică, teamă sau lipsă de soluții în cazul in care copiii lor (in grija lor) se confrunta cu situații riscante pentru sănătatea lor (accidente, înec, înec cu alimente, ….) 

Se poate participa la un curs de prim ajutor online?

Noi considerăm că dezvoltarea abilităților necesare pentru a putea interveni prompt și eficient în situații de urgență, necesită prezența fizică și exersarea măsurilor învățate, pe manechine. La Cuibul Berzelor, medicii de la SMURD vin cu manechine de bebeluș, copil și adult, iar participanții sunt implicați activ pe durata cursului. Iar acest lucru nu este posibil online.

Întrebări frecvente despre Gimnastică & Yoga prenatală

Ce este gimnastica și yoga prenatală?

Gimnastica și yoga prenatală sunt create special pentru femeile însărcinate și urmăresc să susțină starea lor de bine, atât din punct de vedere fizic, cât și mental pe durata sarcinii, dar și să pregătească viitoarele mame pentru naștere.

Care sunt beneficiile gimnasticii prenatale? Dar ale cursurilor de yoga prenatală?

Atât gimnastica prenatală, cât și yoga prenatală, îmbunătățesc flexibilitatea, forța, echilibrul și postura în timpul sarcinii. Aceste exerciții ajută și la reducerea stresului și a anxietății, îmbunătățesc somnul și reduc disconfortul fizic din timpul sarcinii, cum ar fi durerile de spate sau cârceii.

În plus, unele studii arată că gimnastica pentru gravide și yoga pentru gravide pot reduce riscul de complicații în timpul sarcinii și al nașterii.

Când pot începe orele de gimnastică și yoga prenatală?

În general este sigur să se înceapă orele de gimnastică și yoga prenatală încă din primul trimestru de sarcină, însă este important să te consulți cu medicul tău ginecolog înainte de a te înscrie la cursuri. În felul acesta ai siguranța că ceea ce faci este bine pentru tine și bebelușul tău.

De ce precauții trebuie să țin cont atunci când fac gimnastică și yoga pentru gravide?

Este important să ții cont de câteva precauții. Și din fericire, la Cuibul berzelor, kinetoterapeutul care ține orele de gimnastică și yoga prenatală este pregătit special pentru a lucra cu gravidele și adaptează exercițiile în funcție de cât de avansată e sarcina și de cât de multă mișcare a făcut viitoarea mămică chiar și înainte de sarcină.

Pot face gimnastică și yoga prenatală dacă nu am mai făcut mișcare înainte de sarcină?

Desigur, căci gimnastica pentru gravide și yoga prenatală sunt create pentru femei cu nivel de experiență variat. Bineînțeles, e important să începi cu exerciții blânde, ușoare, iar intensitatea să fie crescută progresiv, pe măsură ce și sarcina avansează, dar și condiția ta fizică se îmbunătățește.