Intrebari Frecvente despre Cursurile Prenatale / Lamaze

breadcrumb-header

intrebari frecvente despre cursurile prenatale / lamaze

Cand ar trebui sa incep un asemenea curs Lamaze de educatie prenatala pentru gravide?

Cel mai bine ar fi sa incepeti cursul Lamaze intre 28 si 34 saptamani de sarcina. Motivul este simplu. In primul rand, daca il incepeti mai repede, o parte din informatie se va pierde. Pe de alta parte, in primele doua trimestre de sarcina inca nu constientizati pe deplin modificarile prin care treceti, iar momentul travaliului si al nasterii este destul de departe de gandurile voastre.

 

Cat dureaza un curs Lamaze pentru gravide?

Cursul Lamaze in formatul sau clasic dureaza 4 saptamani, cu intalniri de cate 2,5 ore pe saptamana. De obicei lectiile se tin dupa-masa in intervalul 18-20:30, deoarece o mare parte a mamicilor din ziua de azi inca mai lucreaza in momentul inceperii cursului. In plus, inainte de inceperea cursului veti primi acces la 8 materiale video care sa va pregateasca pentru inceperea cursului.

 

Mai pot participa la cursurile prenatale daca am peste 34 saptamani de sarcina?

Raspunsul este DA! Cu siguranta in aceasta situatie se aplica principiul “mai bine mai tarziu decat niciodata” :). Cuibul Berzelor ofera o varianta de curs pentru gravidele aflate in aceasta situatie:

Un curs prenatal concentrat (2 lectii a cate 3 ore fiecare) cu accent exclusiv pe travaliu, nastere si perioada post-partum – Cost: 350 RON

 

Care sunt modalitatile de plata agreate?

Suntem constienti ca perioada de dinaintea nasterii este o perioada foarte “solicitanta” din punct de vedere financiar. Din acest motiv ne dorim ca noi sa nu fim o grija in plus pentru voi. Asadar, va oferim flexibilitate maxima in ce priveste platacursurilor pentru gravide, putand opta fie pentru plata integrala, fie pentru plata in transe.

 

Daca merg la gimnastica pentru gravide mai are rost sa particip si la cursurile de educatie prenatala?

Sigur ca DA! Este excelent ca va mentineti in forma in timpul sarcinii, atat gimnastica prenatala cat si inotul sunt mijloace foarte bune de a va relaxa si de face miscare. Cu toate acestea, miscarea nu tine loc de informare. De aceea, cursurile de educatie prenatala vin in completarea pregatirii voastre pentru nastere.

 

Daca stiu deja ca voi naste prin cezariana, de ce sa mai particip la cursurile pentru gravide?

Dupa cum sugereaza si numele cursului – Curs Lamaze de educatie prenatala pentru gravide – acesta se adreseaza femeilor insarcinate si se doreste a fi o pregatire a acestora pentru nastere. Si indiferent in ce mod veti naste, tot va incadrati in ambele categorii :)

Cursurile pentru gravide ating o multime de subiecte care va vor fi utile chiar daca veti naste prin cezariana. Pornind de la evolutia sarcinii, la schimbarile emotionale pe parcursul celor 9 luni atat pentru voi cat si pentru partenerii vostri, la informatii documentate stiintific cu privire la diferitele interventii medicale precum cezariana, epidurala, epiziotomia, utilizarea instrumentelor medicale (forceps, vacuum) si pana la perioada post-partum, sunt toate informatii importante de stiut chiar daca nu veti naste natural.

Ultima lectie a cursului de educatie prenatala acopera elemente precum aspectul nou-nascutului si nevoile lui, ingrijirea copilului si tot ce va trebui sa stiti despre alaptare (fiziologia alaptarii, beneficiile acesteia, pozitii pentru alaptare, solutii in caz de impas). Speram ca v-am raspuns la intrebare si ca acum intelegeti mai bine utilitatea participarii la aceste cursuri!