Header Cuibul Berzelor
BLOG /

Mituri in sarcina – Gravidele trebuie sa consume multe lichide? Consumul de Apa in Sarcina

breadcrumb-header
mituri-in-sarcina-gravidele-trebuie-sa-consume-multe-lichide

Mituri in sarcina – Gravidele trebuie sa consume multe lichide? Consumul de Apa in Sarcina

Postat in de catre Nora Niculescu

MIT – Trebuie sa consumi cat mai multe lichide in timpul sarcinii? ADEVARAT. Dar de ce?

Asa cum am explicat in articolul anterior ca un consum moderat de sare sustine cresterea volumului sanguin si al lichidului amniotic, la fel se intampla si cu lichidele pe care viitoarea mamica le consuma.

Uneori volumul sanguin creste cu peste 50% in timpul sarcinii, ajungand de la 2 ½  litri pana inspre 4 litri. Iar lichidul amniotic este inlocuit de catre corpul mamei o data la 3 ore, pentru a-i asigura bebelusului un loc optim in care sa se dezvolte si sa creasca.
Astfel, este important sa consume minim 2 litri de lichide pe zi in timpul sarcinii. Nu trebuie insa ca mamica sa se rezume la apa plata, deoarece dupa un timp cu siguranta o sa se sature.
Ea poate sa varieze, consumand si limonade, ceaiuri, sucuri de fructe proaspat stoarse sau lapte.
Din experienta proprie stiu ca daca inainte mama nu era obisnuita sa consume atatea lichide, ii va fi greu. In cazul meu a functionat sa beau o cana de lichide pe ora, mai ales la lucru. Astfel, pana la finalul programului, am ajuns sa beau 2 litri.

O sa vedeti insa, ca dupa ce o sa va obisnuiti organismul cu consumul de lichide, va deveni aproape o necesitate sa beti mai mult si mai mult.

Articol preluat de pe prokid.ro.