Asteptam un bebe / Activitatiile cuibului /

Curs De Prim Ajutor Cluj SMURD

breadcrumb-header

Curs De Prim Ajutor Cluj SMURD

Pret: 180 lei
Trainer: Dan Popescu, salvamontist Marius Smarandoiu, medic Smurd
Numar maxim de participanti:
 

Curs De Prim Ajutor Cluj SMURD

Un curs de prim-ajutor SMURD este util oricui vrea sa poata da mana de ajutor vitala unui copil sau unui adult, in situatie critica. El este sustinut de personal SMURD cu peste 7 ani de experienta practica in garzi si este bazat pe cele mai recente protocoale europene in domeniul medicinei de urgenta.

Cursul de prim-ajutor SMURD te familiarizeaza cu:

  • lantul supravietuirii si comunicarea cu 112.
  • aplicarea corecta a manevrei Heimlich, utila pentru un copil inecat cu mancare sau mici obiecte ingerate accidental.
  • acordarea de prim-ajutor in caz de febra mare la copii, mai ales in caz de febra convulsiva, in hipotermie, arsuri, inec, muscaturi, soc anafilactic.
  • tehnicile de prim-ajutor in caz de traume ale copiilor rezultate din caderi de la inaltime, facturi, hemoragii.
  • componenta si utilizarea corecta a trusei de prim-ajutor.
  • exersarea manevrelor de resuscitare cardio-pulmonara si a celor de imobilizare a membrelor cu atele, tehnici de bandajare, mobilizari bloc.
  • sindromul de moarte subita la bebelusi si metode moderne de prevenire a ei.
  • cele mai frecvente intoxicatii cu medicamente fara prescriptie medicala.
  • traumatisme ale capului, ale coloanei cervicale si spinale, ale membrelor si partilor moi la bebelusi si copii.

Instinctul iti dicteaza sa-ti salvezi copilul si sa-l indepartezi imediat de orice sursa de pericol. Dar el nu te invata si care sunt primele masuri de ajutor pentru copilul tau, care trebuie luate imediat, pana la sosirea ambulantei, si care fac diferenta intre viata si moarte. Pregateste-te sa devii salvatorul copilului tau!

Un copil sanatos presupune printre si alte si o atentie deosebita din partea parintilor, din acest motiv, daca monitorizati copilul permanent, dar, in plus, aveti si datele necesare de intelegere a ceea ce se intimpla cu copilul din ceea ce invatati, veti stii foarte ce reactii trebuie sa aveti, fara sa va pierdeti clipe pretioase atunci cind copilul are nevoie.

De ce sa ajungi in situatiile limita si sa nu stii cum sa reactionezi cand poti sa previi tratezi cu calm si cu atentie orice eveniment neprevazut? La Cuib inveti ce sa faci, cum sa faci si cand sa actionezi pentru diferite situatii care pot aparea din prima zi de viata a bebelusului tau.

Vino si antreneaza-te cu calm pentru a fi pregatita sa-i dai inca o data viata copilului tau! Apoi, vei fi mult mai relaxata, tinand cont ca vei sti ce sa faci in cazul in care apare una dintre situatiile deja descrise, iar tu vei sti ce ai de facut.

Durata: 2 sedinte a cate 3 ore: 10:00-13:00 prima parte, 15:00-18:00 a doua parte.

In total va fi nevoie sa aloci 6 ore pentru a invata sa te descurci in orice situatie care poate aparea in orice moment al zilei!

Inscrierea se face prin completarea formularului. Rezervarea este valida odata cu efectuarea platii.

Mulțumesc mult de curs, atat Cuibului, cat si lui Alin si Marius ! E minunat sa te stii cu cunoștințe asa de importante in plus, cunostinte care pana la urma e de bun simț sa le acumulezi, fiind de o importanta fundamentala. Mi s-a parut fascinant sa putem colabora si învata de la oamenii „cu cea mai grea si frumoasa meserie din lume”, asa cum ii consider eu pe medici. Multumim !!!!

Cristina Draniceanu