Asteptam un bebe /

Curs Puericultura Online

breadcrumb-header

Curs Puericultura Online

CURS DISPONIBIL ONLINE
Pret: 500,00 lei
 lei
Trainer: Miha / Nora
Disponibil: 15

TRAINERI: NORA / MIHAELA

curs prenatal Lamaze Cluj

Cuprins:

1. CE BENEFICII OFERA UN ASTFEL DE CURS?
2. DE CE TREBUIE SA URMAM UN CURS DE PUERICULTURA?
3. PENTRU CINE ESTE RECOMANDAT UN ASTFEL DE CURS?
4. DESPRE CE O SA DISCUTAM?
5. CE VOM OBTINE IN URMA CURSULUI?
6. CINE SUSTINE ACEST CURS?
7. TARIFE

Unii dintre parinti sunt familiarizati cu conceptul de “curs de puericultura”, pe cand ceilalti cunosc termenul de “ Curs Lamaze “.

In cazul nostru, cele doua reprezinta acelasi curs, avand aceeasi tematica si aceiasi educatori prenatali.

Acestea fiind spuse, simtiti-va liberi sa va inscrieti la oricare dintre cele doua cursuri, deoarece vom fi impreuna oricum 🙂

Ce beneficii ofera un astfel de curs?

Acces în comunitatea închisă a Cuibului, unde veti primi suport constant, sfaturi si raspunsuri la orice ora din zi sau din noapte.

Este un curs 4 în 1! Lecțiile noastre cuprinzătoare vă pregatesc la toate nivelurile – fizic, mental și emoțional pentru a naviga prin experiența nașterii și parentingului timpuriu. Tu și partenerul tău veți finaliza această clasă simțindu-vă entuziasmați, încrezători și pregătiți pentru nașterea și copilului vostru!

Am menționat deja de cele 15 zile libere plătite?

De ce trebuie sa urmam un curs de puericultura?

Cursurile noastre sunt mai mult despre a intelege pe deplin procesul nasterii, reusind de asemenea sa ne invingem propriile frici.

Impreuna vom povesti despre planul de nastere, incurajand de asemenea comunicarea deschisa atat cu echipa medicala, cat si cu partenerul – toate acestea pentru a avea o experienta frumoasa .

Pe langa aceasta, dupa cum bine stim, dincolo de experienta fizica, nasterea este si o experienta profund emotionala.

Asa ca, in abordarea noastra, tinem cont de urmatoarele aspecte:

– Informația pe care o transmitem la cursuri se bazeaza în totalitate pe studii si pe cele mai recente recomandari in domeniu, asigurand astfel o informare corecta, care alaturi de preventie reprezinta cheia unor rezultate excelente
– Atat travaliul, cat si nasterea, necesita multa pregatire la nivel mental, fizic si emotional
– De multe ori medicii nu reusesc sa dedice suficient timp oferirii de informatii detaliate, focusul lor fiind in mare parte pe problemele strict medicale
– Nasterea este o experienta profund transformatoare, in care vrem sa intram nu doar cu informatie corecta, cat si cu un mindset potrivit, asfel incat sa putem intampina cu incredere orice va fi sa ne aduca in cale aceasta experienta.

Pentru cine este recomandat un astfel de curs?

La acest curs online poate participa oricine, din tara sau din diaspora. Indiferent de modalitatea de nastere aleasa sau recomandata: natural, cu epidurala sau prin cezariana, noi suntem pregatiti cu informatii complete si complexe, care va vor ajuta sa va pregatiti de venirea pe lume a celui mic.

Despre ce o sa discutam?

CURSUL INTEGRAL ESTE ALCĂTUIT DIN 2 PARȚI, DUPĂ CUM URMEAZĂ:

 

MATERIALE DE PREGATIRE

O serie de 9 lecții tematice pre-înregistrate de trainerii noștri, parcurse în ritm propriu de viitorii părinți înainte de începerea cursului live.

 • Anatomia și fiziologia sarcinii
 • Exerciții de respirației
 • Pregătirea perineului pentru naștere
 • Exercițiile de elasticizare a ligamentelor și de pregătire a bazinului pentru naștere
 • Hormonii nașterii
 • Pozitionarea bebelușului în burtică
 • Teoriile durerii
 • Planul de naștere
 • Îngrijirea bebelușului – Video practic 

 

CURSUL LIVE

O serie de 4 întâlniri a câte 2 ore jumătate pe Zoom ce cuprind atât lecții propriu-zise, cât și exerciții practice și sesiuni Q&A unde viitorii părinți găsesc răspuns la orice întrebare.

Cursul Live #1 Travaliul și nașterea 

 • Travaliul și ultima lună care are 980 de zile – Pe parcursul acestei lecții, povestim despre semnele preliminare de travaliu, contracții, și, poate cel mai important, măsuri de confort în travaliu. În plus, viitorii părinți se familiarizează cu hormonii nașterii și stadiile nașterii, pentru a crea o relație puternică de sprijin între parteneri în acel moment de intensitate hormonală și emoțională maximă. Cunoștințele despre psihologia nașterii și înfruntarea temerilor fac trecerea către cel mai important moment, nașterea.
 • Planul de naștere și experiența nașterii – Această lecție începe cu informații prețioase despre pozițiile bebelușului și ce este de făcut în cazul în care fătul este întors în burtică. Vă ajutăm să pregătiți planul de naștere propriu și personal, și includem o listă completă pentru bagajul de maternitate. Dilatația, expulzia, adrenalina, tăierea cordonului ombilical și expulzia placentei sunt subiecte foarte importante pe care le prezentăm părinților într-un mod accesibil, cu toate ramificațiile fizice, medicale și psihologice ale acestora.

Cursul Live #2 Sprijinul medical 

 • Intervențiile medicale și comunicarea cu personalul medical – Aducem la cunoștință terminologia de spital, pentru ca părinții să poată să aibă o comunicare deschisă și eficientă cu personalul medical în timpul nașterii!  Introducem noțiunile de epidurală, cezariană, epiziotomie, inducție și monitorizare corectă, pentru ca mama să poată lua decizii informate dintr-un spațiu de încredere și cunoștințe solide, atât înainte de naștere, cât și în timpul unor situații imprevizibile ce pot apărea. Aceste cunoștințe ajută și partenerul să se poată implica în timpul nașterii cu înțelegere, rațiune și empatie.

Cursul Live #3 Conectarea

 • Psihologia post-partum și alăptarea – Această lecție începe prin prezentarea anatomiei și fiziologiei post-partum, de la momentul imediat de după naștere până la acomodarea de acasă. Discutăm despre schimbările prin care trece corpul mamei, dar și despre emoțiile și psihologia post-partum. Înțelegem influența pe care experienței nașterii o are asupra cuplului, dar și asupra conectării cu noul membru al familiei. Încheiem această lecție cu noțiuni fundamentale ce țin de alăptare: atașarea în timpul alăptării, înfundarea sau blocarea canalelor, poziția în timpul alăptării, consistența laptelui, subliniind importanța sprijinului specializat în alăptare.

Cursul Live #4 Puericultură

 • Îngrijirea bebelușului – Al patrulea trimestru reprezintă începutul celei mai magice perioade din perioada unor părinți, momentul în care își cunosc copilul și explorează relația cu acesta. Aflam care e rolul Scorului APGAR în îngrijirea bebelușului, discutăm despre îngrijirea cordonului ombilical și ajutăm părinții să se pregătească pentru problemele frecvente ale nou-născuților: icterul neonatal, regurgitația, tranzitul intestinal, dermatita seboreică, respirația, colicile. Lăsăm pentru finalul cursului subiectele cele mai așteptate: somnul, îmbrăcămintea (conform OMS, căci alegerile vestimentare drăgălașe vă aparțin), temperatura, plânsul și băița.

Ce vom obtine in urma cursului?

Asa cum am vazut mai sus acest curs este foarte educativ si practic , insa probabil te intrebi care sunt lucrurile pe care vei reusi sa le faci dupa terminarea acestuia

Dupa finalizarea cursului vei reusi urmatoarele lucruri :

– vei reusi sa intelegi care sunt acele principii corecte de ingrijire a nou-nascutului
– o sa stii ce trebuie sa cumperi, dar si care sunt acele lucruri care nu va sunt absolut necesare
– vei sti in mod clar la ce trebuie sa te astepti dupa nastere si in momentul in care o sa ajungi acasa
– iti vei da imediat seama cand ceva nu este in regula si vei sti cand, si mai ales cui, sa ceri ajutorul
– vei sti sa faci diferenta intre mit si realitate
– vei fi mult mai increzatoare in capacitatea naturala a propriului tau corp de a purta si a da viata, cat si in discernamantul cu care o sa analizezi procedurile propuse de catre medicul specialist care iti urmareste sarcina si te va asista la nastere.

Cine sustine acest curs?

MIHAELA ZDRENGHIA

Mihaela s-a nascut pentru a ajuta oamenii.

Dar abia dupa ce a nascut ea insasi a gasit cum sa dea ajutorul aproape de sufletul ei.

Aşa ca s-a format mai intai ca jurist la Facultatea de Drept si, dupa primul ei copil, ca educator prenatal Lamaze la Cuibul Berzelor.

La fel de riguroasa si de atent documentata in ambele ipostaze. Dar poate cu mai mult drag ca ghid pentru viitorii parinti.

 

NORA NICULESCU

Nora este cea care a construit Cuibul din care isi iau zborul si la care se intorc parintii din cele peste 6500 de familii care au participat la cursurile Lamaze din 2009 incoace.

Are un dar special care o face sa devina parte din familia ta chiar de la prima lectie de Lamaze si sa dea coeziune si solidaritate unei comunitati impresionante de barzute si barzoi.

Avand experienta sarcinii si a nasterii atator cupluri pe care le-a insotit in devenirea lor ca parinti, precum si experienta directa a maternitatii, gratie baietelului ei Timotei, Nora este cea care viseaza si transforma in realitate Cuibul ca adevarat centru de educatie a parintilor, din timpul sarcinii si pana la varsta adolescentei copiilor lor.

***

Daca vrei sa transformi procesul nasterii intr-o experienta de viata pozitiva, daca vrei ca mintea ta sa-ti ajute corpul in travaliu si sa te conectezi puternic cu bebelusul tau inca de pe cand e inca in burtica, vino la cursul de Puericultura ! Vino cu partenerul tau – tatii primesc atestat de absolvire a cursului de puericultura si participa gratuit!

La finalul cursului primiti atestatul de puericultura pentru tati, cu 5 zile suplimentare de concediu platit si acces in comunitatea inchisa a Cuibului, unde veti primi suport constant, sfaturi si raspunsuri la orice ora din zi sau din noapte. 

*Incepand cu data de 26.08.2022, s-a votat prin hotarare de urgenta, acordarea de 10 zile de concediu paternal platit tatilor la nasterea oricaruia dintre copii, iar in baza atestatului de puericultura se mai primesc inca 5 zile suplimentare de concediu.

Tarif

Curs Lamaze prenatal normal: 500 lei / mamica / cuplu (incepere din saptamana 28 – 34 de sarcina)

***************************************************************************************************************************

Puericultura + Pregatirea pentru Alaptare

Ne bucuram mult ca ne-ai ales pentru a te educa cu privire la ingrijirea micutului tau, la travaliu, experienta nasterii si a alaptarii. Este important sa stii ce sa faci si cum sa ai grija de cel mic dar si cum sa gestionezi momentele din timpul travaliului si sa stii la ce sa te astepti dupa nastere!

Iti propunem sa aprofundezi cunostintele despre alaptare alaturi de Maria Mermezan, in cadrul cursului online “Pregatirea pentru Alaptare”. In cadrul acestui curs, Maria acopera mult mai in profunzime subiectul alaptarii, discutand in detaliu despre provocarile ce pot sa apara, cum pot fi ele depasite si care sunt semnalele care iti vor spune daca sunteti pe drumul cel bun sau daca aveti nevoie de ajutor suplimentar din partea unui consilier in alaptare.

***************************************************************************************************************************

Puericultura + Consiliere in Alaptare (1 sedinta)

Ne pregatim pentru venirea lui bebe pe lume alaturi de voi, viitorii parinti, de fiecare data! Iar pentru asta ne informam in mod constant si actualizam informatiile cu privire la travaliu, nastere si alaptare si apoi le impartasim cu voi la cursuri!

Cu toate acestea, voi va trebui sa puneti teoria in practica, iar de multe ori, dupa nastere, mamicile au dificultati atunci cand vine vorba despre alaptare. Cele mai frecvente probleme sunt: atasarea incorecta a bebelusului la san, sanii angorjati si durerosi, canale infundate, pozitii de alaptare gresite si altele.

***************************************************************************************************************************

Salut, Miha!

Multumiri sincere pentru cursul pe care l-ai sustinut. Si eu si Vlad suntem foarte incantati de tot ce am aflat la curs. Sunt lucruri pe care probabil nu le-am fi aflat din alta parte. Cu toate informatiile primite, ne simtim mai linistiti in privinta intregului proces. Asa cum am scris si in formular, cred ca e genul de curs care intr-o lume ideala, intr-o tara mai educata, ar trebuie sa fie parte dintr-un program national si orice parinte sa aiba acces gratuit la el. Pana atunci, noi va vom recomanda cu mare drag tuturor cunoscutilor.

Tu esti grozava! Esti un om de comunicare extrem de bun, care ajunge la oameni in mod natural, fara artificii. Daca ai momente de criza existentiala, sa iti amintesti ca oamenii cu care intri in contact iti vor fi mereu recunoscatori si esti exact ce au nevoie intr-un moment special din viata lor. Sper sa ramai mereu in zona de educaţie. Esti foarte priceputa!

Pentru viitorii parinti care nu sunt hotarati daca sa participe la acest curs, le spun sa participe pentru ca:
– femeile isi vor cunoaste si intelege mai bine propriul corp.
– barbatii vor intelege mai bine transformarile prin care trec partenerele lor.
– este linistitor sa afli ca anumite lucruri legate de sarcina si nastere sunt mituri.
– afli lucruri pe care nu ti le spune nimeni altcineva.
– din infinitele intrebari pe care le ai, cineva iti va raspunde la o parte din ele.
– e relaxant şi amuzant.
– bebele tau merita tot ce e mai bun pe lumea asta (asa imperfecta cum e ea)

Multumim,
Ioana si Vlad

IOANA SI VLAD

Foarte util cursul de Lamaze, foarte bine organizat cursul de prim ajutor!

Nu numai ca am invatat multe lucruri noi, am si avut alta deschidere spre mai multe informatii!

Multumesc Nora!

Esti minunata,iar ceea ce faci tu nu poate face multa lume!

MIRA BELLA

Cursurile Lamaze de la Cuib au fost cea mai buna idee pe care am avut-o!

Ne-a ajutat enorm si inca ne ajuta la 3 ani de cand le-am făcut!

Iar acum ne pregatim sa aducem pe lume alt pui de barzuta 😊

Informatii validate stiitific, așteptări setate corect, un trib de femei dispuse sa impartaseasca din experienta lor pentru a-ti alunga norii negri si gandurile sumbre.

Poate fi coplesitoare viata cu un bebelus!

Mai ales cand e primul copil 😊

Dar cand ai alaturi oameni dispusi sa te sustina, cand esti informat corect, totul devine mai usor!

Noi, ca si familie, suntem recunoscatori si mandri ca facem parte din aceasta comunitate!

Recomandam din tot sufletul!

ROXANA PANTILIMON

Dragă Nora,

Mulțumim tare pentru darul pe care ni l-ai oferit: pentru informațiile solide, cu bază științifică, pentru atitudinea ta non dogmatică, de acceptare a diferitelor cărări pe care le vom alege sau vom fi nevoiți să le urmăm în călătoria nașterii, pentru încrederea pe care ne-ai inspirat-o în instinctele noastre, în medici, în bebeluș, în ceea ce va urma. Îți mulțumim pentru accesul în comunitatea faină pe care ai creat-o. Și nu în ultimul rând, îți mulțumim pentru că ai fost așa de tu însăți, că ai glumit, că ne-ai povestit despre tine, că ne-ai transmis încrederea pe care am simțit că și tu ai ajuns să o ai în fața vieții. Te pupăm și te îmbrățișăm cu mare drag.

Andreea și Ioan

ANDREEA ȘI IOAN

Am invatat si învățăm in continuare multe de la cuib, mentionez doar tips & tricks super utile si science based, atat la cursul de Lamaze cat si la cel de diversificare.

Recomand mai ales din prisma cuplurilor la primul copil, pe noi ne-au ajutat enorm si ne-au dat încredere, am simțit că nu pornim chiar de la zero.

In afara de solutii practice la situatii cu care nu ne-am mai confruntat am dat si de o comunitate calda. 🙏

ALEXANDRA M. MOCAN

Iti multumim pt tot, draga Mihaela! Datorita ție, cele 6 săptămâni au trecut repede si usor, nu am simțit ca as fi la un curs serios, unde cineva preda si altii asculta. Ne_am simțit ca la niște întâlniri între prieteni, unde nu trebuia sa ai o atitudine serioasa, dimpotrivă, am putut fi asa cum suntem fiecare. Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult, a fost faptul ca, totul a fost explicat pe înțelesul tuturor, fără termeni prea grei sau complicați si orice întrebare a primit și un răspuns. Participarea la acest curs a fost una din cele mai bune decizii ce le-am putut lua, dar cel mai important a fost ca, tu ai fost mentorul nostru. Mi-a plăcut foarte mult ca ai fost foarte chill, joviala, ca am putut glumi, fără stres ca cineva s-ar supara sau ceva. Iti dorim numai bine și la cât mai multe cursuri! Iti dorim ca și alti viitori parinti sa aibă privilegiul de a face aceste cursuri cu tine☺

Multe îmbrățișari!🤗
Horațiu și Bianca Pârțoc-Oprea

Horațiu și Bianca Pârțoc-Oprea

Bună, Nora
 
Multumim pentru toate informatiile transmise, au fost un real sprijin pentru gestionarea unor anxietati vechi, legate in principal de nastere, care inca mai persista si isi fac loc, mai ales ales acum, spre finalul sarcinii. Toate lectiile m-au ajutat să fac un pic de ordine in ganduri (care, în cazul meu, pe durata sarcinii, au fost destul de haotice) si sa gasesc un punct de sprijin pentru ceea ce urmează. Desi subiectul maternității ma preocupa de ceva vreme, modul in care lectiile au fost structurate si livrate au conturat o naratiune corentă, care, dublată de empatia exprimată de voi, mi-a transmis o stare de încurajare și mesajul că, orice s-ar întâmpla, putem să facem față.
 
Astept ca totul sa treaca cu bine si sa ne revedem la alte cursuri/activitati pe care Cuibul le ofera. 
 
Cu drag,
Ioana Prislopan-Vatavu

Ioana Prislopan-Vatavu