Coș

No products in the cart.

Blog
>
>
Ghid practic de organizare a unei petreceri pentru copii
ghid de organizare a unei petreceri pentru copii

Ghid practic de organizare a unei petreceri pentru copii

Ai sanse mari sa dai o petrecere de copii reusita daca: 1. ti-ai organizat propria nunta si te-ai prezentat, totusi, la altar, desi ti-ar fi suras deseori sa-ti iei campii; 2. constientizezi ca ai planificat nunta exclusiv pentru adulti si ca, in ciuda faptului ca ti s-a parut misiune imposibila sa le armonizezi pretentiile, a fost floare la ureche in comparatie cu un eveniment pentru copii si adulti.

Daca ai mai avut timp si nervi sa pui la cale si botezul, esti deja absolventa unui stagiu de practica ce se va dovedi extrem de util!

Daca vrei sa organizezi o petrecere pentru copii care sa nu se lase cu scantei, e bine sa tii cont de urmatoarele aspecte:

Varsta copilului

La 1 an, puiul tau drag continua sa aiba mai multe somnuri pe zi si singura lui sansa sa stinga lumanarea de pe tort e salivatia excesiva cauzata de continua eruptie dentara.

Invitatii lui de varste apropiate se pot distra grozav cu un ghem de esarfe colorate sau bagand ghemotoace de vata in sticle de plastic, in vreme ce adultii pot manca si bea fara ascunzisuri orice, pentru ca unii dintre pitici nici nu vor fi inceput sau acceptat diversificarea.

Singura provocare adevarata e sa-i faci pe parintii si bunicii prezenti sa guste un silent party cand micutul tau adoarme a 2-a sau a 3-a oara pentru ziua in curs.

De pe la 3 ani incolo, lucrurile se complica – desi aniversatul si invitatii de seama lui au un singur somn pe zi, si-l fac in intervale orare diferite.

Asta te lasa cu o fereastra de oportunitate destul de ingusta, in care sa-i servesti pe copii cu mancaruri sanatoase si sa-i tii departe de pizza pentru adulti si sa le faci maxim 5 fotografii la locul de joaca, inainte ca jucariile sa devina prilej de certuri intre copii si ruperi de prietenii de-o viata intre parinti.

Cand decibelii urca primejdios, fa din amintirea silent party-ului de la 1 an mantra de invocat zen-ul!

Numarul de invitati

Daca vrei sa sarbatoresti doar cu familia apropiata si copilul tau n-are decat putini verisori, majoritatea ajunsi deja la varsta tabletelor, n-are sens sa iesi in oras.

Faci cateva platouri cu finger food care sa-mpace ambele varste, o friptura la cuptor si-o garnitura de compromis si scoti de prin dulapuri toate jucariile pe care le-ai ascuns pentru ca nu le-a venit din nou randul prin rotatie.

Cand ai mai multi invitati – familie, prieteni, colegi de gradinita – ori petreci acasa vreo 3 weekenduri la rand si platesti suplimentar femeii care-ti face curatenie, ori redirectionezi suma respectiva spre inchirierea unui loc dedicat petrecerilor si economisesti si banii pentru medicamentele de dureri de cap; sunt destul de multe locuri in oras dintre care poti sa alegi.

Meniul

Nu-i momentul sa diversifici adultii si copiii altora cu buchetele de brocolli la aburi, pentru ca s-ar putea sa te-ntrebe ce-i cu decoratiunile acestea florale neobisnuite si cand vine mancarea adevarata.

Poti gasi o foarte sanatoasa linie de mijloc, alegand un meniu echilibrat, gandit si gatit de altii, livrat proaspat fix cand ai nevoie – preparatele de la Suflet in bucate sunt o alegere foarte buna.

Poti sa alcatuiesti un meniu-statement care sa nu ramana in farfurie avand ca desert fie un tort raw vegan, cu certificat cu tot, de la Rawana.

Pentru adulti poti pregati rasfaturi de marimea unei imbucaturi, usor de strecurat pe sub mustata cand piticii se joaca, de la Bon Bon Candy.

Locul de joaca

Daca ziua de nastere a copilului tau nu e doar un pretext de intalnire intre adulti, atunci merita sa acorzi toata atentia ta amenajarii locului de joaca.

Si sunt oameni pasionati de asta, care te pot sfatui ce sa alegi astfel incat copiii sa nu-si piarda, ci sa-si umple timpul cu jocuri educative, care sa le puna mintea la contributie si sa le dea aripile reusitei.

Poti sa-ntrebi la Ludy ori la Rent a Toy ce-ti recomanda pentru varstele copiilor invitati.

Decoratiunile

Trebuie sa recunosti ca partea asta-i pentru tine – ca o gratificare estetica pentru consumul nervos de-a organiza o petrecere in vreme ce te trezesti de cateva ori pe noapte sa alaptezi ori refaci liste mentale de invitati in timp ce plimbi un copil urlator in sistemul de purtare.

Dovada ca e asa e faptul ca, avand la dispozitie creioane colorate, plastelina ori crema de tort, copiii si-ar imagina cu totul altfel peretii si textilele din jurul lor.

Pentru flori poti sa contezi pe iooi Flowers ori pe Gradina cu lalele, iar pentru orice altceva – fanioane de hartie, meniuri, litere de polistiren si recuzita pentru sedinta foto, merita sa arunci o intrebare catre Albumisim.

S-ar putea ca si ilustratoarele Iulia Burlac si Ludmila Hodis sa-ti dea o mana de ajutor, mai ales ca au si ele copii, deci inteleg despre ce e vorba.

 

Sunt cateva ajutoare de nadejde pe care ti le recomandam – toate mame si antreprenoare din comunitatea Cuibul Berzelor.

Dar cred ca secretul unei petreceri reusite, pe care sa ti-o si amintesti cu drag, este sa o planifici riguros din timp si sa o traiesti din plin, cu toata libertatea si spontaneitatea copilariei pe care o sarbatoresti!

Distribuie

This post has 2 comments

Bercan Daciana
22 mart. 2017

Foarte bine punctat. Eu as mai adauga doar ca sfirsitul petreceri trebuie sa fie inceputul a altceva. Plecatul se face cu la revedere si ne mai vedem sa ne mai jucam…
Sa mai mincam….. sa mai povestim…daca se termina asa sigur a fost o petrecere reusita.

Bercan Daciana
22 mart. 2017

Defapt sunt sigura ca petrecerile propuse de voi se vor termina asa.

Lasă un răspuns